„Visszajött a bizsergés”

<p>Nyolc év után tért vissza a dunaszerdahelyi DAC együttesébe. Bár a sárga-kékek a labdarúgó Corgoň Liga tavaszi idénynyitóján csak gól nélküli döntetlent játszottak, szerinte a keret képes kiharcolni a bentmaradást. Szabó Ottóval, a DAC 33 éves balhátvédjével beszélgettünk.</p>

BŐD TITANILLA

Hogyan született meg a megállapodás a hazatéréséről?

Minden évben haza akartam jönni Dunaszerdahelyre, de nem volt megfelelő alkalom. Hiába törekedtem a hazatérésre, egyszerűen nem jött össze. Most végre azt hozta a sors, minden téren, hogy végre itthon vagyok. Nagyon örülök. Két és fél éves szerződést írtunk alá, remélem, kitöltöm, és végig egészséges leszek.

Mekkora szerepe van a hazatérésében Radványi Miklós vezetőedzőnek?

Ahogy én mindig haza akartam jönni, úgy ő is minden évben várt. Le a kalappal előtte és Jozef Olejník előtt is, mert nagyon jó edzéseket tartanak, jól összetartják a társaságot. Nagyon felnézek rájuk.

A kassaiak elleni mérkőzés pont a 33. születésnapjára esett, és majdnem góllal ünnepelt: a kapus Tofiloszki a léc alól tolta ki a szabadrúgását.

Ha egy picit erősebb a lövés, akkor lehet, hogy bemegy. Így viszont sajnos nem lett belőle gól. Majd legközelebb.

A tavaszi idénynyitó így 0:0-lal ért véget. Hogyan értékeli a meccset?

Mindenki hangsúlyozta, hogy csak egy napja vagyunk így együtt, mert a fél csapat a meccs napján érkezett. Ehhez képest nagyon is pozitívak a benyomásaim. Tény, hogy nem voltak nagyon kidolgozott helyzeteink, de küzdöttünk egymásért. Nem volt látványos még a játék, de mindent megtettünk, ami tőlünk telt. Szép lassan menni fog ez, jó kis csapat leszünk. Bár most nem nyertünk, a pályán és az öltözőben is nagyon jó volt a légkör, ez még csak a kezdet.

Tudják már egymás nevét a csapattársakkal?

Nem. Ezt nem is lehet megtanulni egyik napról a másikra, főleg az én agyammal, mert én a neveket nem tudom olyan jól megjegyezni… De a csúfnevek már azért mennek, a pályán meg kell tudni mondani a másiknak az utasításokat, úgyhogy a megszólítás megvan. Ez fontos.

Mit szól a szurkolókhoz?

Elkezdődött valami. Ez a lényege az egésznek – a bizsergés. Ez pedig ismét visszajött. Visszajött az öröm, a harc, a meccs előtti gyülekezés a kocsmában… Él a város. Ez a legfontosabb, hogy az emberek, akik hosszú ideje vártak arra, mikor lesz a DAC megint a régi DAC, most újra érzik a bizsergést.

A DAC a táblázat utolsó helyén áll, ráadásul a fegyelmi bizottság hat pontot levont a csapattól a bundabotrány miatt.

Egyáltalán nem gondolunk erre. Ezen már nem tudunk változtatni, ez már a múlt. Az a lényeg, hogy mit tudunk kihozni az előttünk álló meccsekből. Mindent meg kell tennünk azért, hogy minél több pontot szerezzünk.

Ez a keret képes lehet kiharcolni a bentmaradást?

Simán. A foci ám óriási szép dolog, bármi történhet, bármikor! Ha mindent megteszünk, kinyílik az az ajtó. Úgy érzem, sikerülni fog.

Egy hét múlva a nagyszombati Spartak otthonában lépnek pályára, ahol fő riválisuk, a nyitrai együttes egy pontot szerzett. Mit várnak a mérkőzéstől?

Az egy hét alatt összekovácsolódik valamelyest a csapat, szerintem minden egyes nappal jobbak és jobbak leszünk. A cél a bentmaradás, nem az számít, hogy kit verünk meg, és kitől kapunk ki, hanem az, hogy a szezon végén ne az utolsó helyen álljunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?