Sport

VII Jégtörő Mátyás-kupa Naszvadon

Naszvad | Szombaton (kezdés: 10.00) immár hetedik alkalommal zajlik a naszvadi birkózóklub nemzetközi tornája, a Jégtörő Mátyás-kupa nemzetközi kötöttfogású viadal.
Ágh István

2019. február 22. 13:51

Az előzetes nevezések alapján Csehország, Horvátország, Magyarország, Románia, Szerbia, Ukrajna és Szlovákia kétszáz versenyzője méri össze tudását a helybeli Vlahy Jenő-sportcsarnokban. Természetesen a dél-szlovákiai klubok is képviseltetik magukat a rangos erőpróbán.

„Tornánkon ezúttal a kadettokra fókuszálunk, ebben a korosztályban az összes súlycsoportban zajlanak megmérettetések. Természetesen a kezdők, a diákok és a juniorok is csatasorba állnak. Ahogy ez már nálunk lenni szokott, a lányok is megmérettetnek. Érsek Róbertet és Sipka Norbertet, birkózótanodánk illusztris neveltjeit is meghívtuk az erőpróbára, ezúttal azonban a szőnyegcsaták helyett szervezőként közreműködnek. Ami minket illet, célunk a tisztes helytállás. Tavaly lecsúsztunk a dobogóról, idén szeretnénk az első három közé kerülni. A nagy konkurenciára való tekintettel ez nagy kihívásnak ígérkezik” – tájékoztatta lapunkat a külföldön is népszerű megmérettetésükről Gál János, a naszvadi birkózóklub elnöke és edzője. A dobogós helyezetteket egyedi érmekkel, a három legeredményesebb alakulatot serleggel, a legjobb hazai és külföldi birkózót pedig különdíjjal jutalmazzák. „Azt tervezem, hogy idén a torna leghangosabban buzdító és elégedetlenkedő edzőjét is megjutalmazzuk. Tapasztalatból mondom: erre a kevésbé hízelgő címre a legnagyobb eséllyel a román Tudor pályázik” – nyilatkozta az újdonságról Gál János. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az Európai Parlament támogatja az óraátállítás eltörlését

Sokat költenek a jelöltek

Bašternákot áthelyezték a máriatölgyesi börtönbe

Hihetetlen indok miatt maradt el a NASA első női űrsétája

Frissítve

Pellegrini egyelőre kizárta az előrehozott választások lehetőségét

Már kapható a legújabb Vasárnap, benne VasárnapEsküvő + 18 oldalon!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?