Vettel akár négy futam múlva világbajnok lehet

Valencia |

<p>Akár már négy futam múlva megvédheti világbajnoki címét Sebastian Vettel, a Forma-1-es pontverseny éllovasa.</p>

A Red Bull német pilótája idén az eddigi nyolc versenyen hatszor nyert, kétszer pedig második lett, és jelenleg 77 pontos előnnyel vezeti a rangsort. Ha a következő négy nagydíjon is győz, közvetlen riválisai viszont - bár ez valószínűtlen - nem szereznek pontot, akkor a plusz 100 ponttal 177 pontra nőne az előnye. Az akkor hátralévő hét GP-n maximum 7x25=175 pontot lehet szerezni, így a különbség már behozhatatlan lenne.
Vettel eddigi "tempóját" tekintve megállapítható, hogy futamonként átlagosan 9,625 ponttal növelte előnyét. Amennyiben ez így folytatódna, a szingapúri - azaz a 14. - verseny után már nem lehetne utolérni, mivel akkorra 134,75 pontos előnyre tenne szert. Az akkor fennmaradó öt GP-ből pedig legfeljebb 125 pontot gyűjthetnének ellenlábasai.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?