Vb-2010 - Argentína is a nyolc között, újabb nagy bírói hiba

Johannesburg |

<p>Argentína lesz Németország ellenfele a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, miután 3-1-re legyőzte Mexikót.</p>

A mérkőzés 26. percében Diego Maradona együttese óriási bírói hiba után szerzett vezetést Tévez révén, aki méteres lesen állva fejelt a hálóba.
    Az argentin-német negyeddöntőt szombaton 16 órától rendezik Fokvárosban.
    Eredmény, nyolcaddöntő:
Argentína-Mexikó 3-1 (2-0)
--------------------------
Johannesburg, Futballváros, 84.377 néző, v.: Rosetti (olasz)
    gólszerzők: Tévez (26., 52.), Higuain (33.), illetve Hernandez (71.)
    sárga lap: Marquez (28.)
   
    Argentína:
    ----------
Romero - Otamendi, Demichelis, Burdisso, Heinze - Maxi Rodríguez (Pastore, 87.), Mascherano, Di María (Gutierrez, 79.) - Messi - Higuaín, Tévez (Veron, 69.)
   
    Mexikó:
    -------
Pérez - Osorio, Rodríguez, Márquez, Salcido - Juárez, Torrado, Guardado (Franco, 61.) - dos Santos, Hernandez, Bautista (Barrera, 46.)

    I. félidő:
    ----------
    8. perc: Salcido szánta el magát váratlanul lövésre az argentin kaputól 35 méterre, bombája után a labda a felső lécen csattant.
    9. perc: gyors jobb oldali támadás végén Guardado lőhetett a 16-os jobb sarkától, labdája centikkel kerülte el a jobb alsó sarkot.
    12. perc: Messi vezette keresztbe a mexikói 16-os előtt a labdát, majd ballal lőtt, de Pérez biztosan hárított.
    26. perc: Messi ugratta ki Tévezt a 16-oson belül, a kifutó Pérez hárított, a kipattanó labdát Messi visszaemelte - a lesen álló - Tévez fejére, aki a hálóba bólintott. Rosetti bíró megadta a találatot, majd a mexikóiak percekig tartó tiltakozása és partjelzővel folytatott konzultáció után is fenntartotta döntését (1-0).
    33. perc: Osorio figyelmetlenül próbált Marquezhez passzolni, gyenge átadására Higuaín csapott le, rávezette a kapusra labdát, majd egy csel után ballal a hálóba passzolt (2-0).
    42. perc: gyors argentin támadás végén, egy kiváló bal oldali beadás után Higuaín fejelhetett 6 méterre a kaputól óriási helyzetben, ám csúnyán mellé csúsztatott.

    II. félidő:
    -----------
    52. perc: Tévez forgolódott a mexikói 16-os előtt, passzába a védők beleléptek, a labda azonban visszakerült hozzá, s a csatár 19 méterről, jobbal óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (3-0).
    60. perc: Barrera cselezett ki két argentin védőt a 16-os bal oldalán, majd éles szögből lőtt, ám csak az oldalhálót találta el.
    63. perc: szép bal oldali beadás után Hernandez fejelt 10 méterről kevéssel a léc fölé.
    71. perc: Hernandez kapott jó labdát az argentin 16-os előtt, majd szépen fordult le Demichelisről, s 8 méterről, ballal a felső léc alá bombázott (3-1).
    90. perc: Messi két szép csel után lőtt 17 méterről, labdáját Pérez nagy bravúrral tolta ki a léc alól.

    Az első percek tapogatózó játéka után Salcido kapufán csattanó bombája adta meg a csapatoknak a "jelet" a kezdésre. Ezt követően élvezetes játék alakult ki, nagy tempóval, több kapura lövéssel, igazi helyzetig ugyanakkor nem jutottak a felek. Tíz perc lüktető tempó után visszavettek a csapatok, a mexikóiak a kezdeményezést az argentinokra hagyták, akik azonban sokáig nem tudták feltörni a rivális védekezését. Maradona tanácstalannak tűnő együttesén a félidő közepén Rosetti játékvezető és partjelzője segítettek, miután megadták az egyméteres lesen álló Tévez gólját. A mexikóiak ezután teljesen megzavarodtak, gyorsan újabb gólt kaptak, s csak az argentin támadók pontatlanságának következtében nem kerültek még nagyobb hátrányba a szünetig.
    A félidő lefújása után kisebb tömegjelenet alakult ki az argentin kispadnál, de a mexikói játékosokat a játékvezetőnek és az argentin edzőknek sikerült lecsillapítaniuk.
    Fordulás után Mexikó jól kezdett, néhány percet követően azonban Tévez villanása minden reményét szertefoszlatta, s tulajdonképpen eldőlt a mérkőzés. Messiék ezt követően teljesen visszaálltak, a töretlenül támadó mexikóiak pedig több helyzet után, 20 perccel a lefújás előtt szépítettek. A folytatásban sem változott a meccs képe, az argentinok még a kontráikat is komótosan építgették, így veszélytelenek voltak, a mexikóiak viszont nem tudtak újabb gól szerezni, így 3-1-es vereséggel búcsúztak a világbajnokságtól, s noha 24 vb-meccs után először kaptak kettőnél több gólt egy meccsen, emelt fővel vonulhattak le a pályáról. Diego Maradona együttese pedig készülhet a Németország elleni, jövő szombati negyeddöntőre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?