Útra kelt a Štastný-korong

Pozsony |

<p>Útjára indították a tegnap bemutatott Štastný-korongot, melyet az ünnepségen maga a névadó, Peter Šťastný korábbi (cseh)szlovák legenda szórt meg jégdarabokkal.</p>

Elsőként ért a játékszerhez, s a mellékelt berendezés digitális kijelzőjén megjelent az egyes szám, majd a további érintések után újabbak, emelkedő sorrendben. A korong a következő hetekben bejárja Szlovákia negyven városát, legtöbbet Pozsonyban és Kassán láthatják, érinthetik meg az emberek, ezzel is jelképesen támogatva a házigazda szlovák válogatottat. Ezt a korongot dobják be a jégre a nyitónapon a Szlovákia–Szlovénia csoportmeccs elején. „Valami hasonlóra vállalkoztunk a vb előtt, mint az olimpia rendezői az ötkarikás lánggal: Mivel az említett jelkép védett, ezért találtuk ki a Šťastný-korongot” – magyarázta Pavol Lančarič, a honi hokit támogató Orange vezérigazgatója. A névadó Peter Šťastný a vb kapcsán igazi jelképet lát a korong utaztatásában. „Szeretnénk, ha ily módon minél többen bekapcsolódnának a vb vérkeringésébe” – jegyezte meg az egykori kiváló jégkorongozó.

Egyedi tárlattal fogadja Pozsony és Kassa a vb vendégeit. Mindkét városban húsz embernagyságú szobor ábrázolja az eseményen szereplő országok játékosait. Tizenöt külföldi válogatott korongozót, a többi öt szlovákot. Egyenként közel háromszáz kilósak. A kanadai korongozóról készült alkotást tegnap mutatták be az újságíróknak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?