Újra rivaldafényben a gólerős Kósa fivérek

Kósa Dávid
Nyékvárkony |

A Kósa fivérek, Dávid és Mihály találataival győzték le 4:2 arányban a nyékvárkonyiak balonyi ellenfelüket a dunaszerdahelyi területi labdarúgó-bajnokság AG Sport (VI.) ligájának 9. fordulójában. 

A vasárnap délutáni párharcon Dávid triplázott, Mihály, a győztesek játékosedzője, pedig egyszer talált a csilizköziek kapujába. Nem először fordult elő, hogy csupán a két Kósa volt a nyékvárkonyiak gólszerzője. „Így volt ez egy héttel korábban is a szap-csiliznyáradiak elleni idegenbeli bajnokin, ahol a 2:4-es vereségünknél egy-egy találatot szereztünk. Az előző bajnoki idényben pedig a csákányiak otthonában 4:0-ra nyertünk, akkor Dáviddal testvériesen osztoztunk a gólokban. A balonyiak elleni találkozó első félidejében egyenlítettem, Dávid pedig fordulás után húsz perc leforgása alatt triplázott. Ilyen párharcok után jó érzés a jegyzőkönyvet böngészni. Ennek ellenére úgy tartom, nem az a lényeg, hogy mi kerüljünk rivaldafénybe, a társak találatai is ugyanolyan értékesek, a legfontosabb pedig a csapat sikere” – ecsetelte a legutóbbi meccs történéseit Mihály, a Kósa trió legidősebb tagja, aki kilenc találattal házi gólkirály. 

A teljesség kedvéért említjük meg, hogy a testvérhármas legifjabbika, Balázs a kapus posztján járult hozzá a sikerhez. Dávid az őszi idényben négyszer volt eredményes. „Térdsérüléssel bajlódtam, a szezon elején kényszerpihenőre szorultam. A folytatásban már szerephez jutottam, jobbára egy félidőt fociztam. Az utóbbi hetekben már teljes értékű harcos vagyok, amit az is bizonyít, hogy a gólgyártást is elkezdtem” – nyilatkozta lapunknak a harmincéves Dávid, aki a 2016/2017-es évadban a nyékvárkonyiak gólfelelőseként 29 találattal a VII. liga gólkirálya volt. 

kosár misi

Vajon élveznek-e előnyt az edzőnél a testvérek? „Adott a hierarchia. Játékosedző vagyok, a felelősség teljes egészében az enyém. A teljesítmény, a forma, az erőnlét függvényében én döntöm el, ki lesz a kezdőben, ki kerül a kispadra. Nem kivételezek a családtagokkal. Hál´ Istennek védenceim, köztük a testvéreim, respektálnak, megszívlelik a kritikát” – nyomatékosította edzői filozófiáját Kósa Mihály. „Fociban nincs testvér és a többiek. Az ilyenfajta megkülönböztetés bomlasztaná kollektívát. Szerintem velünk szigorúbb. A biztos helyet a csapatban nem a protekcióval, a jó teljesítménnyel érdemlem ki” – ecsetelte hozzáállását Kósa Dávid.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?