Újabb szlovák vereség

Minszk |

<p>Szlovákia meglepetésre 5:3-ra kikapott Franciaországtól a Minszkben zajló jégkorong-világbajnokságon. Šatanék eddig mindhárom meccsüket elvesztették a tornán. A Vůjtek-legénység holnap este (19.45) Norvégiával találkozik.<br />&nbsp;</p>

Jól kezdtek a szlovákok, egymás után dolgozták ki a helyzeteket, Huet kapusnak több remek védése volt. A franciák kapusa főleg a két szlovák emberelőny során jeleskedett. A 16. percben megszületett a Skokan kiállítása miatt emberhátrányban játszó szlovákok első gólja: Ladislav Nagy saját kapuja előtt korongot szerzett, majd gyorsan elindult a támadóharmad felé, és a kék vonalról az alsó sarokba lőtt.
Nagy-góllal indult a második harmad, a rutinos kassai csatár közelről volt eredményes. Ezután feljöttek a franciák, és Amar, kihasználva a fórt, szépített. A gól után is a franciák voltak az aktívabbak, de a néhány bravúrt bemutató Laco kapus a helyén volt. A 37. percben az utolsó világbajnokságán szereplő Miroslav Šatan bemutatta, hogyan kell kihasználni az emberelőnyt, parádés ütéssel a hálóba bombázott. Ez volt a 39 éves csatár 87. gólja a válogatottban.

A záró játékrészben a franciák diktálták az iramot, és a harmad közepén 26 másodperc alatt két gólt ütöttek az emberhátrányban játszó szlovákoknak. Előbb Amar (kettős fórban volt eredményes), majd Roussel talált a kapuba, így lett 3:3. Nem sokkal később Šatanék kerültek közel két percig tartó kettős emberelőnybe, záporoztak a lövések, ám nem sikerült a hálóba találniuk. A franciáknak viszont igen: az 57. percben a Lacóról kipattant  korongot Fleury közelről a kapuba lőtte. Vůjtek kapitány ezután lehívta Lacót, és Roussel az üres kapuba lőve állította be az 5:3-as végeredményt.

„Az ötvenedik percig úgy tűnt, hogy megnyerjük a mérkőzést, aztán a franciák fél perc alatt egyenlítettek – nyilatkozta az STV-nek Vladimír Vůjtek szlovák szövetségi kapitány. – Ismét ráfizettünk a felesleges kiállításokra. Ott ment el a meccs, hogy 3:3-nál nem tudtuk kihasználni a kettős emberelőnyt.”
A szlovákok eddigi három meccsükön összesen tizenkét gólt kaptak, ebből nyolcat a harmadik játékrészben, egyet pedig a hosszabbításban.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?