Sport

Új vezetőséggel a régi kerékvágásban

Hodos | Ősszel remekbe szabott eredményeket produkáltak, hét pont előnnyel veretlenül telelnek a tabella élén Straka Gábor edző által irányított hodosiak a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában. A nagy kiugrást követően azonban síri csend honolt a csallóközi sikercsapat háza táján…
Ágh István

2019. február 19. 16:25

Nagyon oda kell figyelni a kis csallóközi falu csapatára ⋌(Lelkes Vince felvétele)  

„Leálltam. Bokros teendőim, elfoglaltságom mellett már nem bírtam energiával az irányítást. Miért kellene nekem intézni a pálya csíkozását, a fűnyírást, a csapatok utaztatását? Nálunk (is) sok az okoskodó, akik a kocsmában, vagy a fészbukon értékelnek, bírálnak. Tudálékoskodás helyett inkább dolgozniuk, segíteniük kellene. Eltökéltem: amíg nem alakul egy tettre kész tisztségviselők alkotta vezetőség, a folytatást sem tervezzük. Összedugtuk a fejünket, tárgyaltunk, egyeztettünk, megállapodtunk. Az elnöki teendőket ifj. Kardos Aladár látja el, alelnöknek Orbán Pétert választottuk, Ifimenedzserként Vladislav Kmeť szervezi az utánpótlást, id. Bögi László pedig vezetőségi tagként közreműködik. Rajtuk kívül még id. Szabó Ferenc, Mészáros Alojz és Simon András vállal szerepet a szervezőmunkában. Sajnos, a vezetőségi tagok zömmel idősebbek, hatvan, hetven év körüliek” – ecsetelte a vezetőségváltást Balódi László, a focikedvelő faluvezető.


Megtudtuk, a Straka-legénység tavaszi idényre való felkészülése január 16-án rajtolt. „Négy edzés és egy előkészületi mérkőzés szerepel a heti menüben. Az edzések a dunaszerdahelyi műfüves (kis)pályán, a felkészülési mérkőzések pedig a dunaszerdahelyi MOL Akadémián zajlanak. Ami a távozókat illeti, Izsmán Nagyabonyban, Busánszky Légen, Moďoroši Martinban, Klempa Erik Bősön, Ágh Zoltán pedig Ausztriában folytatja pályafutását. A nádszegiekkel játékoscserében állapodtunk meg. Gólvágójuk, Viktor Kucseravij helyébe Olekszandr Pivent adtuk. Visszatért hozzánk korábbi hálóőrünk, Jaroslav Olejník. Varga Gergő ősszel a bősiek, Gálffy Adrián pedig a nagypakaiak mezét viselte. A rutinos Halák Szilárd a középpályán lehet a segítségünkre. A tavaszi idénykezdésig azonban még további játékosmozgásra is sor kerülhet. Előkészületi meccsen a Pannonhalma csapatát 5:0-ra vertük, a nagymagyariakat 6:0 arányban győztük le. Nincs nagyobb gond az edzéseken való részvétellel, de a náthalázjárvány bennünket sem kímélt meg” – ecsetelte a játékosmozgást, a felkészülés első heteit Straka Gábor. 


Ami az infrastrukturális fejlesztéseket illeti, a téli holt idényben befejezték a szociális helyiségek felújítását, minden igényt kielégítő öltözők várják a hodosi futballistákat. Vajon ráhajtanak-e a bajnoki címre? „Tudatosítanunk kell, hol vannak a határok. Ezen a szinten jól teljesíteni, csapatot működtetni anyagilag is igényes feladat. Az élről fordulunk, ennek ellenére az ambíciókról nem akarok beszélni. Ez nem azt jelenti, hogy nem szeretnénk a felsőházban lehorgonyozni, dobogós helyen célba érni. Ami biztos: tavasszal is szeretnénk nívós focival kedveskedni szurkolóinknak, ellenfeleink tudtára adni, hogy a kis csallóközi település csapatára nagyon oda kell figyelni” – vázolta fel a kitűzött célokat Balódi László.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Belerúgott Čaputovába a magyar kormánysajtó

Keresik ezt a férfit, életveszélyben lehet

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Kétszáz ember nézte élőben az új-zélandi mészárlást, de egyik sem jelzett a Facebook moderátorának

Értékes pont, de nyerhettek is volna

Kevés hulladékot szeparálnak a galántai járásbeli falvakban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?