Trencséni diadal, galántai ezüstérem Dunaszerdahelyen

gyerek kupaval
Dunaszerdahely |

Pontveszteség nélkül végeztek az élen a trencséniek az U14-es korosztály Dunaszerdahelyen lezajlott tizedik kerületi teremfocitornáján, a galántaiak voltak a másodikok.

A városi sportcsarnokban a Dunaszerdahelyi, a Galántai, a Lévai, a Nagytapolcsányi, a Privigyei és a Trencséni Területi Futballszövetség válogatottja körmérkőzéses rendszerben küzdött a Nyugat-szlovákiai Kerületi Futballszövetség elnökének serlegéért. A hagyományos megmérettetésen azok a 2005. január 1-je után született focistapalánták állhattak csatasorba, akik a területi bajnokságokban játszó csapatok mezét viselik. 

A rendezvény fordulatokban bővelkedő nyitányán a csallóköziek már 3:1 arányban vezettek, de a mátyusföldiek rákapcsoltak, s 4:3 arányban nyerték az összecsapást. A párharc kimenetele rányomta bélyegét a két alakulat szereplésére. 

A galántaiak örültek az ezüstéremnek. „Mondhatni túlteljesítettük az elvárásokat. Nem tartoztunk a favoritok közé, de az első meccsen kiharcolt diadalunk önbizalmat adott a mieinknek. Csupán a szuverén trencséniektől szenvedtünk vereséget, megérdemelten végeztünk a második helyen. Ami az egyéni teljesítményeket illeti, kapusunk remekelt, de Vontszemű Marko is villogott, őt a zsűri a torna legjobb mezőnyjátékosának választotta” – ecsetelte a galántaiak produkcióját csapatvezetőjük, Pavel Krnáč. 

„Nehezen tudtuk megemészteni a kudarcot. A folytatásban ugyan még sikerült két vállra fektetnünk a lévaiakat, de két szoros vereségünknek köszönhetően szertefoszlottak dobogós reményeink. Ma zömmel balszerencsés meccseket játszottunk. Ekkor már lehiggadtak a kedélyek, s a fiúk gólzáporos meccsen a torna egyetlen két számjegyű diadalával jelezték, hogy a negyedik helynél többre voltak hivatottak” – értékelte lapunknak védencei rapszodikus teljesítményét Győri Zsolt, a dunaszerdahelyi területi válogatott trénere. 

A vendéglátók gólkirályi címmel vigasztalódtak. „A vásárúti illetőségű Bazsó Szabolcs nyolcszor talált az ellenfelek kapujába. A tornazárón megállíthatatlan volt. „A nagytapolcsányiak elleni találkozót megelőzően csupán két találatnál tartottam, ezen a meccsen hat gól szereztem, ezzel mindenkit megelőztem. Ami engem illeti, boldog vagyok, csapatunk viszont előrébb is végezhetett volna. A negyedik hely sem tragédia” – foglalta csokorba benyomásait a színvonalas torna legeredményesebb gólvágója. 

A torna végén a díjakat a csapatkapitányoknak és a legjobb játékosoknak Ladislav Gádoši, a Nyugat-szlovákiai Kerületi Futballszövetség elnöke adta át.
 

Érdekes

Bazsó Szabolcs egy meccsen hat gólt lőtt

DIÁKOK (U14) X. KERÜLETI TEREMTORNÁJA, Dunaszerdahely, körmérkőzések: Dunajská Streda–Galanta 3:4, g.: Bazsó, Bokros, Fucsek, ill. Erdélyi, Vontszemű, Világi (öngól), Múčka; Levice–Topoľčany 6:0 , g.: Šebo 2, Kováč 2, T. Bielik, Bajan; Prievidza–Trenčín 1:6; Dun. Streda–Levice 6:5, g.: Cseh 3, Világi, Fucsek, Bokros, ill. Šebo 2, Bajan, M. Bielik, Kováč; Galanta–Trenčín 2:7, galántai góllövők: Rigo, Erdélyi; Topoľčany–Prievidza 2:5; Levice–Galanta 3:3, g.: Kováč, M. Bielik, Bajan, ill. Vontszemű 2, Rigo; Trenčín–Topoľčany 4:1; Prievidza–Dun. Streda 5:4, dunaszerdahelyi góllövők: Bokros, Cseh, Pőthe, Bazsó; Galanta–Topoľčany 2:1, galántai góllövő: Rigó 2; Levice– Prievidza 6:7, lévai góllövők: M. Bielik 2, Bajan, Kováč, Šebo, Tretinár (öngól); Dun. Streda–Trenčín 0:2; Prievidza–Galanta 1:3, galántai góllövők: Erdélyi, Boroš, Šipoš; Trenčín–Levice 6:3, lévai góllövők: Kaminský, öngól, Bajan; Topoľčany–Dun. Streda 2:10, dunaszerdahelyi góllövők: Bazsó 6, Bokros 2, Cseh 2.
Végeredmény: 1. Trenčín 15 (25:7), Galanta 10 (14:15), 3. Prievidza 9 (19:21), 4. Dunajská Streda 6 (23:18), 5. Levice 4 (23:22), 6. Topoľčany 0 (6:27). 
Díjazottak – legjobb kapus: Dominik Sochuľák (trencséni); legjobb mezőnyjátékos: Vontszemű Marko (nádszegi); legjobb góllövő a mezőnyben: Bazsó Szabolcs (8 gól, dunaszerdahelyi).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?