Tovább tart a hazai nyeretlenség a csehek ellen

<p>A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott a cseh együttessel a két csapat szerda esti barátságos mérkőzésén a Puskás Ferenc Stadionban.</p>

A magyar válogatott - amely legközelebb szeptember 6-án Bukarestben játszik világbajnoki selejtezőt - hazai környezetben immár 34 éve nem tudta legyőzni a cseh és korábban a csehszlovák nemzeti csapatot. Eredmény:Magyarország-Csehország 1-1 (0-1) Puskás Ferenc Stadion, 19 ezer néző, v.: Howard Webb (angol)gólszerzők: Dzsudzsák (57., 11-esből), illetve Kozák (23.)sárga lap: Suchy (50.) Magyarország:Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Korcsmár Zsolt (Guzmics Richárd, 69.), Juhász Roland, Kádár Tamás - Varga József, Pintér Ádám (Hajnal Tamás, a szünetben) - Koman Vladimir, Dzsudzsák Balázs - Kovács István (Böde Dániel, a szünetben), Szalai Ádám (Szabics Imre, 89.) Csehország:Jaroslav Drobny - Theodor Gebre Selassie, Tomás Sivok (Václav Procházka, a szünetben), Marek Suchy, Michal Kadlec (David Limbersky, 81.) - Jaroslav Plasil, Vladimír Darida (Tomás Horava, 58.), Josef Husbauer (Ondrej Vanek, 66.), Petr Jirácek - Libor Kozák (Václav Kadlec, 58.), Matej Vydra (Michael Rabusic 58.)  I. félidő:23. perc: egy bal oldali vendég akció után rosszul helyezkedtek a magyar védők, így a keresztbe tett labdát Kozák bevetődve öt méterről a léc alá lőtte (0-1). II. félidő: 57. perc: Vanczák tört be remek ütemben a 16-oson belülre, de lerántották, a jogos 11-est Dzsudzsák laposan a jobb kapufát érintve lőtte a kapuba (1-1). Az első nagy helyzet a cseh válogatott előtt adódott, Kozák ziccerét azonban hatalmas bravúrral védte Bogdán. A magyar csapat ezt követően fokozatosan átvette az irányítást és ígéretes akciót vezetett, ugyanakkor igazi nagy helyzetig nem jutott. A 23. percben mégis a csehek szereztek vezetést, egy komoly védelmi hibát Kozák váltott gólra. A csehek vezető találatát követően kissé szétszórt lett a magyar együttes, a vendégek könnyen növelhették volna előnyüket.    A fordulást követően szinte azonnal egyenlíthetett volna a magyar csapat, de Vanczák fejese a keresztlécen csattant. Az 54. percben a csehek puskázták el, talán az összes szerdai nemzetközi barátságos mérkőzés legnagyobb helyzetét: egy végletekig kijátszott akció végén Jiráceknek csak az üres kapuba kellett volna passzolni, de két méterről elképesztően sután lőtt az égbe. Néhány pillanattal később egyenlített a magyar válogatott: Vanczák harcolt ki 11-est, amelyet Dzsudzsák értékesített.    A folytatásban kiegyenlítettebb lett a játék, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. A hajrában a csehek álltak közelebb a győzelemhez, de a kiváló formában védő Bogdán eszén nem tudtak túljárni. Az utolsó pillanatban még Guzmics fejesét Drobny nagy bravúrral hárította.    "A második félidőben kifejezett jól játszottunk, persze voltak hibák, amelyeket ki kell javítanunk. A csapat hozzáállása és akarata mindenképpen dicséretet érdemel. Bölcsebbek lettünk néhány játékos formáját és beilleszthetőségét tekintve" - mondta a találkozót követően Egervári Sándor szövetségi kapitány. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?