Tomi Kid Nagyszombatban gálázott

Nagyszombat |

<p>Úgy technika, mint gyorsaság terén is jobbnak mutatkozott német ellenfelénél, Steve Krökelnél a Tomi Kidként ismert galántai bunyós, Kovács Tamás a péntek esti nagyszombati bokszgálán. A 34 éves sportember a nyolcmenetes mérkőzés pontozással 3:0-ra nyerte meg.</p>

„Boldog vagyok, pont így képzeltem el. Ez fontos győzelem számomra. Bevallom, a meccs előtt azon gondolkodtam, mi lesz, ha vesztek. Tudom, hogy sok jó bokszoló van, aki meg tudna verni. Ha jön egy jobb, le a kalappal. Gratulálok neki, és az élet megy tovább. Ma azonban taktikailag nagyon alaposan felkészültem, nem mentem bele fejetlenül az ütközetekbe, és hallgattam az edzőm tanácsaira. Büszke vagyok magamra, jó tanítvány vagyok” – monda a győztes.

Kovács mindvégig nyomás alatt tartotta ellenfelét, akinél sokkal aktívabb volt a ringben. A német viszont jól védekezett, így megakadályozta, hogy Kovács bombái betaláljanak. A hatodik menetben viszont kihasználta Kovács gyengébb fedezékét, és alaposan megsorozta ellenfelét, de ez volt az egyetlen értékelhető kiugrása a meccs során.

Tomi Kid a hetedik menetben magához tért, és a kötelekhez szorítva dolgozta meg ellenfelét, így a bírók jogosan ítélték a győzelmet a hazai sportolónak.

Kovács Tamásnak ez volt a 20. mérkőzése a profi ringben, melyek közül 13-at kiütéssel nyert meg. Német ellenfelének mérlege 16 győzelem, 18 vereség, két döntetlen.

Kovács egy év után tért vissza a ringbe, legutoljára az ugandai Hamza Wanderral öklözött a WBO Európa-bajnoki övéért. A mérkőzést megnyerte.

A Kovács-Krökel mérkőzés volt a bocgála kicsúcsosodása. A gálaesten 13 boksz-, thaibox- és K1-mérkőzés láthatott a zsúfolásig megtelt sportcsarnok nézőközönsége. A megelőző főmérkőzésen a magyar Szili István profi ökölvívó elkalapálta az albán Jetmir Koqit.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?