Tomaček László második mesterötöse

Tomaček László
Pozsonyeperjes |

Vasárnap másodízben került mesterötössel a figyelem fókuszába a pozsonyeperjesiek egykor a honi élvonalban is megfordult gólvágója. Tomaček László, aki a dunaszerdahelyi területi bajnokság AG Sport (VI.) ligájának 27. fordulójában ötször rezegtette meg a nyékvárkonyiak hálóját.

„A felnőttek mezőnyében egyszer már összejött a hasonló bravúr. A területi bajnokság VII. ligájában a somorjai STK-fakó elleni gólzáporos, 9:0-s győzelmünkkel végződött mérkőzésen ugyancsak ötször voltam eredményes. Ezúttal 5:1 arányban diadalmaskodtunk, az összes találatunk az én nevemhez fűződik. Ez a két ötös közötti különbség, ezért is marad számomra örökre emlékezetes a vasárnap délutáni összecsapás. Egyébként az említett bajnokikat hazai pályán játszottuk” – lapozott emlékezetében a szerediek és a nagyszombati Spartak egykori gólfelelőse. 

„Kétszer egyéni alakítás végén mattoltam a vendégek kapusát, háromszor pedig a társak akciói után céloztam a kapuba. Az első öt ziccerből sikerült is hasznot húznom, a hatodikat pedig elpuskáztam. Egyedül törtem kapura, de a háló helyett a hálóőrt találtam telibe. Vesztemre kivártam, spekuláltam. Annak ellenére, hogy most a góltermés kapcsán fociberkekben a legtöbben most engem emlegetnek, nekem gratulálnak, eredményességem elsősorban a kollektíva, a jó csapatjáték érdeme” – ecsetelte legutóbbi remeklését az immár harminchat éves futballista, aki makacs térdsérülése miatt gyakran szorul kényszerpihenőre. Mégis húsz találattal második a góllistán. 

Elmondása szerint nem tör gólkirályi babérokra. „Első az egészség. Ezúttal három kihagyott bajnoki után álltam újra csatasorba. Hosszú idő után újra csatárként. Hogy elkerüljem az ütközéseket, a sok futást, amikor tavasszal pályán voltam, a védelem tengelyében tüsténkedtem. Ott nincs akkora terhelés, rutinból sok mindent megoldok. Az érem másik oldala, hogy a hátsó alakzat tagjaként minimális az esély a góllövésre” – fűzte tovább a gondolatsort az immár edzősködéssel is foglalatoskodó labdarúgó. „Az U11-es és U15-ös csapat trénereként a pozsonyeperjesi utánpótlás-korosztály tagjainak igyekszem átadni tapasztalataimat. Éltesebb korom ellenére a játékról azonban nem szeretnék lemondani. Amennyiben az egészségem engedi, továbbra is hasznos tagja szeretnék lenni együttesünknek” – vázolta fel terveit lapunknak Tomaček László.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?