Tizenöt éves éremesélyes

Athén. Gyurta Dániel bombaformában készült az olimpiára. Azt tudtuk, hogy ő maga szeretne ott lenni a 200 méteres mellúszás döntőjében, és hogy nagyjából ezt is várhatjuk tőle.

Kirsner Erika hat találata közül az egyiket ünnepli a görögök elleni találkozónReuters-felvételDe amit a délelőtti előfutamok, majd az esti elődöntők során elért, arra nem sokan számítottak. Például ő maga sem

„Nem gondoltam volna, hogy ennyire erős időt megyek, csak úsztam, ahogy tudtam” – nyilatkozta a 15 éves úszó. ĺgy tud. 2:11,29-es ideje eddigi egyéni csúcsánál majdnem két másodperccel jobb, alig hat századdal marad el Rózsa Norbert tizenkét éves országos csúcsától, és a világ idei ötödik(!) legjobb eredménye. A 2:09,04-gyel világcsúcstartó, amerikai Brendan Hansen, az ausztrál Jim Piper, a japán Kitadzsima és a szintén amerikai Scott Usher tudott csak ennél jobbat idén. Most a két amerikai ötödikként és kilencedikként, az ausztrál tizedikként, a japán pedig másodikként kvalifikálta magát a középfutamokra. Utóbbi tudta a legjobban, hét tizedre megközelíteni Danit. Az olasz Eb-győztes Bossini, a kanadai Mike Brown, és a kazah Poljakov is 2:13.00-n belül úszott az előfutamok során, és ott van még Bodor Richárd is, aki talán a 100 méterre készült jobban, de ott nem jutott a döntőbe.

A 2:11,29-es idő annak fényében is kiváló, hogy Gyurta a 2003-as világranglistán még csak 15. volt 2:13,63-as eredményével, amelyet a barcelonai vb előfutamában úszott. A középdöntő már nem sikerült neki ilyen jól, ott 14. lett, 2:14,84-gyel. Könnyen az is előfordulhat, hogy Daninak előbb lesz olimpiai érme, mint ifi-Európa-bajnoki. Ott ugyanis még jövőre sem indulhat el. Túl fiatal...

Tegnap este is a legjobb idővel (új magyar csúccsal – 2:10,75) jutott a mai döntőbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?