Tizenegyesgóllal nyert a DAC

<p>A DAC Velický tizenegyesgóljával győzött az éllovas Podbrezová otthonában, ezzel pontszámban beérte ellenfelét, s feljött a második helyre a tabellán. A sárga-kékeket ezúttal szurkolóik is elkísérték, akik remek hangulatot teremtettek a lelátón.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Az ominózus rózsahegyiek elleni bajnoki (amelyről kivezettették a Mohseni, Antal – Game Over feliratot viselő szurkolókat) óta a csapatot bojkottáló sárga-kék szurkolótábor újra összeállt egy Retro On Tour erejéig, s elkísérte a gárdát a festői környezetben fekvő podbrezovái stadionba. A két busszal s több autóval érkező szurkolók a transzparenseiket sem hagyták otthon: „Mentsük meg a DAC-ot a jövő nemzedékének!” – hirdette az egyik felirat, de a jól ismert „Game Over” sem hiányozhatott, s zúgtak a lelátón a híres DAC-rigmusok.

„Nagyszerű volt a hangulat, a játékosok is élvezték, hiszen sokkal jobb úgy focizni, ha szurkolnak a nézők, mint amikor a légy zümmögését is hallani lehet” – mondta lapunknak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője.

„Az első félidőben nem voltunk a pályán, a hazaiaknak sokkal több helyzetük volt, tizenegyest is rúghattak, de Greško a felső lécet találta el. Akkor sem szólhattunk volna semmit, ha a szünetben már 3:0-ra vezet az ellenfél. Az öltözőben viszont azt mondtam a játékosaimnak, hogy a Podbrezová rengeteg ziccert elpuskázott, s ez megbosszulhatja magát. Agresszívebben kezdtünk játszani, többet birtokoltuk a labdát, s tapasztalt játékosaink, Obžera, Velický és Fodrek ezt ki is tudja használni. A csereként beállt Ayuk is sokat hozzátett a játékhoz, gyorsaságával nem tudtak mit kezdeni a hazaiak. Az 59. percben Hošeket a tizenhatoson belül felvágták, így mi is tizenegyeshez jutottunk, ezt pedig Velický magabiztosan értékesítette” – foglalta össze a találkozót Radványi, aki szerint Pavlík játékvezető hibátlan teljesítményt nyújtott. „A hazaiak büntetője is jogos volt, Boya forgott a labdával, elesett, és kézzel megfogta a labdát. Egyébként a hazaiak szakvezetője is elismerte, hogy mindkét büntetőt meg kellett adni” – tette hozzá a sárga-kékek edzője.

Radványi azonban nem akart arról beszélni, mennyire lehet fontos a feljutásért vívott harcban a Podbrezován aratott győzelem: „Én nyilvánosan soha nem hangoztattam, hogy a feljutásért harcolunk. Kezdettől fogva azt mondtam, hogy először össze kell rakni a csapatot. A Podbrezová más eset, ők már három éve együtt vannak, csak posztokra igazolnak játékosokat, s a bajnokság egyik legjobb csapata az övék. Nagyon fair, jó meccset játszottunk velük, örülünk a három pontnak.”

Radványi annak már kevésbé örül, hogy néhány játékos influenzásan kénytelen játszani: „Nincs fűtés a stadionban, a fiúk sokat panaszkodnak, hogy fáznak. Többen meg is betegedtek. Mostoha körülmények között készülünk.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?