Távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról Mattia Binotto

Mattia Binotto

Távozik a Forma-1-es világbajnoki sorozatban idén másodikként záró Ferrari csapatfőnöki posztjáról Mattia Binotto.

A maranellói istálló kedden jelentette be, hogy az 53 éves szakember december 31-i határidővel lemondott a posztról, ezt pedig a Ferrari elfogadta.

Úgy gondolom, hogy ezt a lépést ebben a pillanatban helyes megtennem, bármennyire is nehéz volt meghoznom a döntést

– nyilatkozta Binotto, aki 1995 óta állt a Ferrari alkalmazásában és csaknem négy évig volt csapatfőnök.

A Ferrari a tervek szerint jövőre jelenti be, hogy ki lesz Binotto utódja, és a posztra sajtóinformációk szerint Frederic Vasseur a legesélyesebb, aki 2017 óta a Ferrarival szorosan együttműködő és a 2019-es idény elejétől Alfa Romeo néven induló Sauber istállót vezeti.

A Ferrari legutóbb 2007-ben, Kimi Räikkönen révén ünnepelhetett egyéni világbajnoki címet a Forma-1-ben, a konstruktőrök között pedig 2008-ban ért utoljára a csúcsra.

Az idén a monacói Charles Leclerc második lett a pontversenyben a második vb-címét megszerző Max Verstappen (Red Bull) mögött. Leclerc 46 pontos előnyben volt az első három versenyhétvége után, később viszont stratégiai és versenyzői, valamint műszaki hibák miatt nem volt reális esélye arra, hogy megszorongassa a tavalyi címét megvédő Verstappent.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?