Sport

Tarolt a somorjai STK-fakó

Somorja/Nyékvárkony | A trónkövetelő csallóközcsütörtökiektől hazai pályán elszenvedett vereséget (1:3) követően megtáltosodtak a dunaszerdahelyi területi bajnokság AG Sport ligájában éllovas somorjai STK-fakó futballistái.
Ágh István

2019. április 12. 14:47

A gólerős Viola Gergelyt (zöld mezben) vasárnap is nehéz volt elválasztani a labdától (Őry Tibor felvétele)

Előbb vendégként nyolcat rúgtak az ekecs-apácaszakállasiaknak, majd legutóbb, a 20. fordulóban a tejfalui futballpályán 10:0 arányban tarolták le a nyékvárkonyiakat. Ezekkel az eredményekkel, nagyarányú győzelmekkel nem csupán gólarányt javítottak, hanem önbizalmat is növeltek, egyben csattanós választ adtak a kétkedőknek. 

„Az ekecs-apácaszakállasiak elleni meccset megelőző napokban a fejekben kellett rendet teremtenünk. Már a bemelegítésnél érezhető volt, hogy a fiúkban lobog a tűz, érezhető volt a bizonyítási vágy, az elszántság. Az első másodperctől kezdve haraptak, hajtottak. Az idény legjobb teljesítményét produkálva lelépték a hazaiakat. Góljaink ötven százalékát egyébként Viola Gergely szerezte. A csallóközcsütörtökiek elleni vesztes csata után rendkívül fontos volt a siker, mellyel a kollektíva visszakanyarodott a győzelmek hullámhosszára” – elevenítette fel a fordulatot Johancsik Patrik, a somorjaiak sikerkovácsa. 

Legutóbb a tejfalui vasárnapi matinén tízszer találtak a nyékvárkonyiak kapujába. „Érdekesen alakult az első játékrész. Mind a négy találatunkat szögletrúgás előzte meg, négy fejes góllal jutottunk megnyugtató előnyhöz. A rutinos Horváth Béla mesterien postázta a labdát a társak fejére. A fiatal tehetség, Viola Gergely ezúttal mesterhármast produkált. Ősszel olykor adós marad a gólokkal, tavasszal belelendült. Ezt vártam Geritől. Fiataljaink sokat fejlődhetnek a rutinos, egykor a nemzetközi élvonalban is megfordult társak társaságában” – fűzte tovább a gondolatsort a győztesek trénere. 

„Két éjszakát nem aludtam a vereséget követően. Nálunk elsősorban a hozzáállással vannak gondok. Zömmel foghíjas a csapatunk. Sok esetben nincs cserejátékosunk, jobb híján a sérüléssel bajlódóknak is játszaniuk kell. Az utóbbi időszakban az is előfordult, hogy hatan, zömmel harmincon felüliek vettünk részt az edzésen. A fiatalabbjai félvállról veszik a focit. Tisztelet a kivételnek. Ahogy mondani szokás, a nem akarásnak nyögés a vége. Tavasszal csupán egy ponttal gyarapítottuk gyűjteményünket. Három mecscsünkön is vezettünk, ebből kettőt elbuktunk, egyszer pedig ikszeltünk. Mielőbb rendet kell teremteni a fejekben. Kapóra jön a szabadnap” – kereste a választ a kudarcsorozatra Kósa Mihály, a nyékvárkonyiak trénere. 

A bajnokaspiráns somorjaiak vasárnap Felbáron vendégszerepelnek. „Nem nagyképűségből mondom: nem kalkulálunk, nem figyeljük az ellenfeleket. Magunkkal törődünk, a minél jobb játékra, újabb győzelmekre koncentrálunk” – fogalmazott Johancsik Patrik, az éllovas somorjai STK-fakó edzője. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kórházreform bezárásokkal

Kamion ütközött autóval Jabláncon, mentőhelikoptert is riasztottak

A világ legjobbjai közé tartozó hegymászók vesztek oda egy lavinában

Holtan találtak egy 77 éves nyugdíjast a Lőcsei járásban, lőtt sebek voltak rajta

Szélviharra figyelmeztet az SHMÚ nyugaton és a Tátrában

Képernyőn a Barcelona és a Tottenham

Legfrissebb galériák
Olvasta már?