Szuper kezd a fehéroroszok ellen

Zürich |

<p>A várakozásoknak megfelelően Szuper Levente kezd a magyar kapuban a fehéroroszok elleni kedd (ma) délutáni világbajnoki mérkőzésen, Zürichben - döntött a délelőtti edzés után Pat Cortina szövetségi kapitány. Szuper tartalékja Hetényi Zoltán lesz. Amennyiben sikerül hatvan perc alatt, azaz három pontot érően legyőzni az esélyesebb fehéroroszokat, úgy a magyar csapat biztosan az élvonalban marad, ellenkező esetben a kiesés elkerüléséért folytathatja szereplését péntektől.</p>

A magyarok a papírformának megfelelően eddig kétszer szenvedtek vereséget, előbb a szlovákoktól 4-3-ra - az északi szomszéd 13 másodperccel a vége előtt szerezte a győztes találatot -, aztán vasárnap az aranyéremre hajtó kanadaiaktól 9-0-ra. Utóbbi találkozón semmi esélyt nem adtak a dollármilliókat kereső sztárok.
    A két NHL-es kiválósággal felálló fehéroroszok a nyitókörben 6-1-re kaptak ki Kanadától, aztán büntetőkkel, azaz két pontot érően nyertek a szlovákok ellen. Azóta csatlakozott az együtteshez még egy másik, tengerentúlon edződő hokis, Vlagyimir Gyenyiszov, a magyar alakulatból viszont hiányozni fog a kulcscsonttöréssel műtött Benk András.
    A fehéroroszok a világranglista kilencedik, a magyarok a huszadik helyén állnak. A két csapat eddigi egymás elleni kilenc mérkőzéséből nyolcat nyertek a fehéroroszok, egy találkozó pedig döntetlennel zárult.
    A zürichi mérkőzést két rutinos bíró vezeti. A norvég Ole Stian Hansen már 16 idény óta fújja a sípot, ez a harmadik vb-je, míg társa, a svájci Dany Kurmann 1989 óta élvonalbeli bíró, két olimpián és hét vb-n működött már közre. A két vonalbíró a francia Eric Bouguin és az észt Anton Szemjonov lesz.

   

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?