Szlovákiai magyarok a II. fociligában – Almási László

Almási László

Almási László a DAC-ból érkezett kölcsönbe a II. labdarúgóligában szereplő Petržalka csapatához. Az őszi szezonban 11 gólnál és 2 gólpassznál jár, és végigjátszotta a szlovák U21-es válogatott Grúzia elleni Eb-selejtezőmeccsét is. A fiatal sportoló a mandulaműtétje utáni lábadozás során is készségesen nyilatkozott lapunknak. 

A 20 éves futballista rögtön a szezon első meccsén, a tőketerebesiek ellen mesterhármast rúgott. Azóta még nyolcszor talált be az ellenfelek hálójába.

„Azt nem tudom, hogy életem legjobb formájában játszom-e, de az biztos, hogy életem legjobb félszezonján vagyok túl. Megkaptam azt a lehetőséget, amit Dunaszerdahelyen nem, éltem is vele – mondta lapunknak a 196 centis csatár, aki Dunaszerdahelyről előbb Somorjára igazolt kölcsönbe, majd Petržalkára, szintén kölcsönbe. – Dunaszerdahelyen sajnos nem kaptam ennyi lehetőséget, amennyit szerettem volna, ezért döntöttem a váltás mellett. A somorjaiak megkerestek az ajánlatukkal, és én igent mondtam nekik. Úgy érezem, már Somorján is jól ment a játék, egy fél szezon alatt négy gólig jutottam. Pozsonyligetfaluban azonban még jobban jött ki a lépés. Szerencsére a csapat támadójátékára nem lehet panasz, 24 gólt lőttünk az őszi szezonban, ez szerintem jó. A csatársorunk is jó játékosokból áll, ennek köszönhetően sok helyzetet ki tudunk alakítani a meccsek során, amelyeket aztán nekem csak be kell lőnöm. Ezért tartok 11 gólnál már most.”

A csapatnak azonban már korántsem megy olyan jól a II. ligában. A Petržalka tizenhét ponttal csak a 14. a tizenhat csapatos bajnokságban. Az utolsó 5 bajnokijukat elbukták a ligetfaluiak. Október végén edzőváltásra is sor került, Jozef Dojčant Vladimír Koník váltotta a kispadon.

„Az edző dolga az, hogy kiértékelje, mi nem működik a csapatban. Sajnos sok gólt kapunk, így nem lehet előrébb végezni a tabellán. Meccsenként majdnem két gólt kapunk átlagban. Nyilvánvaló, hogy a védekezésben gyengébbek voltunk, mint a támadásban. Ez az egész csapat hibája, hiszen az egész csapat védekezik, és az egész csapat támad. Az új mester csupán pár héttel az őszi szezon vége előtt érkezett, így még nem volt ideje arra, hogy maradandót alkosson.”

Almási jó őszi szezonja természetesen felkeltette más csapatok érdeklődését is, ezt maga az érintett is elismerte, de részleteket nem árult el. Piaci értékét az is növelte, hogy Adrian Guľa, a szlovák U21-es válogatott szövetségi kapitánya is meghívta a keretbe Almásit. A grúzok elleni 2021-es Eb-selejtezőmérkőzést, amelyet a szlovákok 3:2-re megnyertek, végigjátszotta a csatár. A győzelmükkel a szlovákok a hatcsapatos csoport 4. helyén állnak hat ponttal. A korosztályos Eb-re minden csoportból az első két helyezett jut tovább.

„Látok esélyt arra, hogy kijussunk az Eb-re. A franciákat valószínűleg nem lehet majd megelőzni. Ők verni fogják a mezőnyt. Játszottunk velük, ők egy más szint. De a grúzokat és a svájciakat simán megelőzhetjük.”

A fiatal focista elárulta, hogy a legfőbb álma a sport terén, hogy egyszer az angol bajnokságban is kipróbálhassa magát. De azt is tudja, hogy ehhez még jópár lépcsőfokra szüksége van, és arra, hogy elkerüljék a sérülések. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?