Szlovákiában a dunaszerdahelyi birkózók a legeredményesebbek

Dunaszerdahelyi Birkózóklub
Dunaszerdahely |

Az elmúlt évtizedek legsikeresebb esztendejét értékelték pénteken a szabadfogásra szakosodott Dunaszerdahelyi Birkózóklub vezetői, edzői, versenyzői és támogatói, akik a hagyományos óév végi számvetésükön a gyerekek szüleinek jelenlétében méltatták, jutalmazták meg legjobbjaikat.
 

„Versenyzőink a 2019-es esztendőben a korosztályos országos bajnokságokon mindkét fogásnemben összesen harminckét dobogós helyezéssel kerültek rivaldafénybe. Tizenkilenc birkózónk bajnokként került a krónikába, hatan a fináléban maradtak alul, heten pedig a dobogó legalsó fokán végeztek súlycsoportjukban. Négy birkózónk, nevezetesen a csupán 17 éves Csörgő Tamás (57 kg), Hakszer Balázs (65 kg), Juhász Mária (62 kg) és Bacsfai Réka (65 kg) a felnőttek mezőnyében gyűjtötték be a bajnoki címet. Juniorjaink az országos csapatbajnokságon, klubunk történetében első alkalommal kerültek a dobogó legfelső fokára. A diákligában alakulatunk a harmadik helyen zárt. Amire módfelett büszkék vagyunk: a honi klubok éves versenyében 558 ponttal mi lettünk Szlovákia legeredményesebb kollektívája” – büszkélkedett védenceik idei kimagasló eredményeivel Hakszer Roland, a Dunaszerdahelyi Birkózóklub elnöke.

Megtudtuk, a klub versenyzői az értékelt időszakban nem csupán a rangos hazai tornákon, de Ausztriában, Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Németországban, Romániában és Spanyolországban is megvillantották tehetségüket, harmincnégy viadalon összesen 169 (80 arany-, 45- ezüst, 41 bronzérem) éremmel gyarapították gyűjteményünket, öregbítették Dunaszerdahely hírnevét. Természetesen címeres mezben is csatasorba álltak. 

„Az U15-ös Európa-bajnokságon Hegedűs Réka a 8. helyen végzett. A kadett Eb-n Pollák Anna ötödik lett súlycsoportjában, Csörgő Tamás az erős mezőnyben a 7. helyet vívta ki magának. A juniorok között Bacsfai Réka a legjobb 10-be került, Hakszer Balázs pedig a 13. helyen végzett. Az U23-as kontinensviadalon Juhász Mária a hatodik helyre került. Bakuban, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) Pollák Anna az 5. helyen zárt” – folytatta a gondolatsort a tisztségviselő, aki nyomatékosította, hogy a sikerek hátterében nagy szakértelemmel szorgoskodnak edzőik, nevezetesen id. Gaál Attila, Hakszer Tibor és Vajas József.

Az évértékelő kicsúcsosodását az Év birkózója ankét ünnepélyes eredményhirdetése jelentette. A fiatalabb diákoknál Kovács Ferenc Dániel, az idősebb diákoknál Bazsó Marek, a kadettoknál Csörgő Tamás, a junioroknál pedig Hakszer Balázs végzett a rangsor élén. A női kategóriák legjobbjai: U15: Hegedűs Réka, kadettok: Pollák Anna, juniorok: Bacsfai Réka, U23 Juhász Mária.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?