Szegeden is taroltak

Az olimpiai ezerméteres távon már pénteken lezajlott a férfi kajaknégyesek döntője a szegedi Vk-n. Ebben a komáromi egység (Riszdorfer Richárd, Riszdorfer Mihály, Vlček Erik, Tarr György) győztesként suhant végig a Matyi-éri pályán. Soós Tibor edzővel boncolgattuk a teljesítményt.

Pavel Blaho szövetségi kapitány a verseny után azt mondta: jelenleg a komáromi hajó a legjobb a világon. Osztja ezt a véleményét?

Egyelőre valóban így van. De még csak a versenyidény elején vagyunk. Ugyanakkor a fiúk eredményessége jelzi: jól felkészültek az olimpiai évre. Pekingben azonban minden másképp lesz, lehet, semmi sincs előre lefutva.

A jelentésekből kiderült, hogy Szegeden is csodálatosan repesztettek a fiúk, kipróbálták az új hajójukat, miközben minden a legjobban sikerült nekik. Feltárták már valamennyi lapjukat az ellenfelek előtt?

A kajakozás nem labdajáték. A Pekingben éremért csatázó hajók más számokban is az élen végeztek Szegeden. Élesben ment a küzdelem. Feltűntek már a lengyelek is, két magyar egység is csatába állt. Megmutattuk az ellenfeleknek, hogy jól megyünk. Manapság az a taktika, hogy az elején előre kell törni, és mindvégig hajtani. Tudjuk, mire vagyunk képesek, csak az kérdéses, mit tesznek majd az ellenfelek. Ezúttal a hajóval sem volt semmi gond. Kipróbálták a fiúk a másikat is, és mindkettőt becsomagoltuk, és elküldtük Pekingbe. A harmadik meg itthon maradt a felkészülésre.

Mikor ilyen remekül megy minden, folyton előre tolakodik a kérdés: tartható ez a forma Pekingig?

Abban biztos vagyok: ha megfázás vagy sérülés nem szól közbe, védenceim kibírják az olimpiáig hátralévő hatvan nap kemény munkáját. Lelkierőt ad a további hetekre, könnyebben megy az edzés, ha nyernek a fiúk. A szegedi Világkupára sem hegyeztük ki a formát. Számunkra különösebb tétje nem volt a szereplésüknek. Nyugodtan, szépen versenyeztek, miközben figyelhették, hol tartanak az ellenfelek.

És hol tartanak? Például a kínaiak lettek a másodikak. Tőlük mennyire kell tartani?

Minden ellenfélre érdemes odafigyelni. Számomra nem meglepetés a kínai négyes előretörése. Tavaly pechjük volt a vb-középdöntőben, előtte már megverték a németeket. Ráadásul otthon lesznek, nem lesz gondjuk az átállással. Ez mind mellettük szól. A németek embert cseréltek a hajóban, valamivel közelebb kerültek hozzánk. A lengyelek gyengébbek, mint vártam, a magyar hajó összetételén is még változtathatnak. Az oroszok és a fehéroroszok el sem jöttek Szegedre, már elbújtak. Több versenyen már a mi négyesünk sem indul az olimpiáig, bár lesz még Duisburgban és Poznanban Vk-viadal. Mi tovább haladunk az ősszel elkészített terv szerint. Tudjuk, mit tudunk. Továbbra is keményen kell edzeni, van még két hónapunk. Addig is inkább edzünk, és nem utazgatunk fölöslegesen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?