Szabálymagyarázatot várnak az F1-es pilóták

<p>A Forma-1-es autóversenyzők a Hamilton-ügy miatt az előzési szabály magyarázatát várják az illetékesektől, lehetőleg még a vasárnapi Olasz Nagydíj előtt. A brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) a múlt héten hiába nyerte meg a Belga Nagydíjat, mert a finn Kimi Ra:ikkönent (Ferrari) a versenybíró szerint szabálytalanul előzte meg két körrel a vége előtt, levágva egy kanyart, miáltal jogtalan előnyre tett szert. Éppen ezért a boxutcán való áthajtásra kötelezték volna, de mivel közben már leintették a futamot, 25 másodperces büntetést kapott, ezzel viszont a harmadik helyre csúszott vissza.</p>

A futamot végül a brazil Felipe Massa (Ferrari) nyerte, Ra:ikkönen pedig az esős pályán - miközben Hamiltonnal a győzelemért csatázott - kicsúszott a pályáról.

A pilóták arra várnak választ, hogy levágható-e a kanyar az ütközés elkerülése érdekében, illetve ha a kanyart levágták, akkor az így megszerzett előnyt vissza lehet-e adni például úgy, hogy visszaengedik korábbi pozíciójába a megelőzött riválist.

A Hamilton pártján állók szerint a brit nem akart karambolozni a vizes pályán, és inkább levágta a kanyart, majd visszaengedte maga elé Ra:ikkönent az élre. Mások szerint Hamilton hiába engedte el riválisát a kanyarlevágást követően, még egy kanyarig nem támadhatta volna vissza a finnt.

A nemzetközi szövetség (FIA) még a szeptember 28-i, Szingapúri Nagydíj előtt szeretne dönteni a McLaren fellebbezéséről. Jelenleg Hamilton két ponttal előzi meg Massát, ha viszont a McLaren számára kedvező döntés születik, nyolc pont lesz a különbség. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?