Straňovský visszavágna Duvnjakéknak

<p>Igazi világsztárokat láthat holnap este (20.30) a Hant Arénában a kézilabda-szerető pozsonyi közönség: a szlovák válogatott Eb-selejtezőn az olimpiai és vb-bronzérmes Horvátországot fogadja. A szlovákoknak már csak matematikai esélyük maradt az Eb-részvétel kiharcolására: négy meccs után a harmadik helyen állnak a négytagú selejtezőcsoportban, ahol az első horvátoknak és a második magyaroknak egyaránt hat pontjuk van, míg Peter Dávid együttese eddig csak 2 pontot szerzett.</p>

A továbbjutási esélyek a lettországi összecsapás elvesztésével csökkentek minimálisra, a papírforma szerint a szlovákoknak a balti állam kézilabdázóit oda-vissza le kellett volna győzniük.

„Eddigi kapitánykodásom alatt csak két meccset rontottunk el nagyon, de mindkettőért komoly árat fizettünk. A fehéroroszok elleni hazai vb-pótselejtezőn elszenvedett vereség a világbajnoki részvételünkbe került, ahogy a lettországi kudarc az Eb-részvételtől fosztott meg minket. Ezért is tartom most azt a legfontosabb feladatomnak, hogy olyan csapatot építsek, amely újra ott lehet a világversenyeken” – nyilatkozta Peter Dávid szövetségi kapitány, aki tavaly januárban, az Eb után váltotta a kispadon Heister Zoltánt. Dávid a szövetségi kapitányi teendői mellett a Bundesligában is edzősködött, együttese, a Grosswaldstadt az idei szezon végén kiesett. „Most nem akarok erre gondolni, csak a szlovák válogatottra akarok koncentrálni” – jelentette ki a szakvezető, akit korábban többször bíráltak, hogy a válogatott gyülekezőiről is el-elugrott Németországba az ügyeit intézni.

A szlovák válogatott a horvátok ellen legerősebb összeállításában játszhat: hosszú idő után nincsenek sérült kulcsemberek a csapatban. „Nagyon várom a meccset, szeretnénk meglepetést okozni, s ellopni legalább egy pontot a favorittól. Mindenképpen a maximumot akarjuk nyújtani” – hangsúlyozta Martin Straňovský, a Barcelona szlovák szélsője, akinek a közelmúltból fájdalmas emlékei vannak a horvátokról: a Bajnokok Ligája döntőjében a horvátok három sztárjával, Igor Vorival, Blazenko Lackoviccsal és a német bajnokság legjobbjának választott Domagoj Duvnjakkal felálló Hamburgtól szenvedett vereséget.

„A BL-döntő fájdalmas emlék, de próbálom elfelejteni. A horvát különítménnyel párszor összekaptam azon a meccsen, szívesen visszaadnám nekik a vereséget… Mindhárman igazi klasszisok, de a válogatott többi tagja is remek játékos, oda kell figyelni a szélső Ivan Cupicra és a többiekre is” – hangsúlyozta Straňovský. (bt)
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?