Storck nem játszik döntetlenre, nyerni akar

<p>Ha a magyarok legyőzik Izlandot, biztosan ott lesznek a legjobb 16 között, de vélhetően már egy döntetlen is továbbjutást érhet.</p>

A magyar futballválogatott az osztrákok elleni bravúros győzelem után ma (18.00) Marseille-ben Izlanddal találkozik a franciaországi Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában. Ha Dzsudzsákék döntetleneznek, várhatóan továbbjutnak, győzelem esetén pedig bebiztosítják nyolcaddöntős szereplésüket.

A legújabb hírek szerint a helyszínen 15 ezer szurkoló buzdítja majd a Storck-legénységet. A szurkolók már hangolódnak a mérkőzésre:
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"235939","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Storck nem lepődött meg

„A győzelem utáni eufória után most már a következő meccsre kell koncentrálnunk. Ez technikailag és taktikailag is más meccs lesz, mint a keddi volt. Nagy nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező ellenfél vár ránk. Nagyon nehéz meccs lesz – nyilatkozta Bernd Storck szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón. – Engem nem lepett meg Izland Portugália elleni teljesítménye, mert tudom, mire képes az ellenfelünk Természetesen egy ilyen győzelem után megnőnek az elvárások, de most már nem szabad az első mérkőzéssel foglalkoznunk.”

A magyar kapitány hangsúlyozta, nem egyezne ki előre a döntetlennel, ez nem az ő stílusa, csapata győzelemre fog játszani.

Fiola nem játszhat

Storck a kezdőcsapatról nem kívánt beszélni, de azt elismerte, hogy Fiola sérülése miatt változtatásra kényszerül. „Eddig is megoldottam az ilyen helyzeteket, most is megoldom” – szögezte le Bernd Storck.

A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy Lang kimegy jobbhátvédnek, Juhász pedig Guzmiccsal játszik a védelem tengelyében. De Storcknál sosem lehet tudni, azt sem lehet kizárni, hogy az MTK egyszeres válogatott hátvédjét, Bese Barnabást küldi pályára.

Szalai bizakodó

„Tisztelem a mostani ellenfelünket, mert rendkívül erős csoportból jutott ki az Eb-re. Fizikailag nagyon erősek, és a rögzített helyzetek jelentik még az erősségüket. Bízom benne, hogy félelmetes szurkolóink támogatásával ezen a mérkőzésen is sikeresek leszünk, ismét valami nagyot alkothatunk” – jelentette ki Szalai Ádám, aki hozzátette, hogy családja tartotta benne a lelket a nehéz időszakban.

Elek térde rendbe jött

„Várom a lehetőséget, mindenki szeretne játszani, természetesen én is, remélem, így is lesz. A térdem már teljesen rendben van” – nyilatkozta az első meccsen a cserepadon ülő Elek Ákos, aki egyetlen válogatott gólját éppen Izland ellen szerezte négy évvel ezelőtt a 4:0-ra megnyert találkozón. A diósgyőri középpályás hangsúlyozta, először is játszani szeretne, aztán jöhet újra a gól is.

Elek arra a felvetésre, hogy számolgatnak-e, így válaszolt: „Nagyon egyszerű a képlet, ha nyerünk, továbbjutunk.”

Magabiztos izlandiak

Meglepetésre a nyitókörben az izlandiak pontot szereztek a portugálok ellen, amitől megjött az önbizalmuk. Erre enged következtetni a mindössze 330 ezer lakosú ország középpályásának, a Swansea-nél légióskodó Gylfi Sigurdssonnak a nyilatkozata is: „Ha győzünk, annak elégnek kell lennie ahhoz, hogy továbbjussunk. Szeretnénk minél előbb pontot tenni erre a kérdésre, és már a magyarok ellen kiharcolni a 16 közé jutást.”

Hemir Hallgrímsson szövetségi edző– aki a svéd Lars Lagerbäckkel közösen irányítja az izlandiakat – ennél kicsit szerényebben foglalt állást: „Mindig jó, ha már van egy pontunk egy fordulót követően, így egy kicsit nyugodtabban várhatjuk a következő meccset. Ennek a pontnak növelnie kell az önbizalmunkat, ha pedig a magyarokat legyőzzük, akkor valószínűleg tovább is jutunk majd.”

Problémák a gyeppel

Egyik csapat sem edzhetett tegnap a marseille-i Vélodrome-ban, a szervezők azzal indokolták döntésüket, hogy a korábbi esőzések miatt az igénybevétel nagyban ártana a pálya állapotának. Június elején AC/DC-koncert volt a stadionban, ez viselte meg a gyepszőnyeget. Didier Deschamps francia kapitány a játéktér rossz minőségével magyarázta csapata Albánia ellen nyújtott gyenge produkcióját. Végül az Olympique Marseille edzőpályáján tréningezett a magyar és az izlandi válogatott.

Izland–Magyarország

ma, 18.00, Marseille, játékvezető: Karaszjov (orosz)

A várható összeállítások

Halldórsson–Savarsson, R. Sigurdsson, Árnason, Skúlason–Gunnarsson, G. Sigurdsson–Gudmundsson, Bjarnason–Sigthórsson, Dadi

Király–Lang, Guzmics, Juhász, Kádár–Gera, Nagy Á.–Dzsudzsák, Kleinheisler, Németh K.–Szalai

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?