Štefan Horný a DAC vezetőedzője

Dunaszerdahely |

<p>Tegnaptól Štefan Horný irányítja a DAC élvonalbeli futballcsapatát. Az 54 esztendős szakember a napokban egyéves szerződést köt a klubbal. A legutóbb a pozsonyi Slovannál tevékenykedő edző 2004-ben már dolgozott az akkor a II. ligában szereplő sárga-kék alakulatnál.</p>

Horný segítője Németh Krisztián lesz, a kapusokkal pedig továbbra is Ján Veselý foglalkozik.
Az új vezetőedzőt a hétfő délelőtti gyakorlás előtt mutatták be a játékosoknak. „Már korábban megszólítottak a DAC vezetői, a szombati, Ferencváros elleni mérkőzés után pedig konkrét ajánlatot kaptam, és szóban megegyeztem Antal Barnabás alelnökkel. Már csupán egy-két apróságot kell pontosítanunk, és hamarosan egyéves szerződést írok alá opcióval. Ami azt jelenti, hogy ha elégedett lesz munkámmal a klub vezérkara, akkor a következő szezonban is én ülhetek a kispadon – mondta lapunknak Štefan Horný. – Kedvezőek az első benyomások, a fiúk hozzáállásával is elégedett vagyok, valamennyien szorgalmasan dolgoztak a kemény erőnléti tréningen. Jelenleg jönnekmennek a játékosok, szeretnék minél előbb kialakítani egy ütőképes keretet. Ha maradnának a tavasszal szereplő futballisták, és sikerülne gólerős csatárt, valamint szélső középpályást igazolnunk, akkor nyugodt lennék. De egyelőre nem tudom, hogy kikre számíthatok. Gyorsan meg kell oldani a kapuskérdést is, mert most csupán Kiss Dani áll a rendelkezésemre. ”
Horný hét éve már irányította a dunaszerdahelyi csapatot, az akkori keretből Konečnýt és Hrabáčot ismerheti, ám értesüléseink szerint mind a ketten távozófélben vannak.
A tapasztalt edző korábban Szencen, a ligeti Artmediánál, Besztercebányán, Aranyosmaróton és a pozsonyi Slovannál tevékenykedett. Az égszínkékeknél előbb Dušan Tittel, majd Jozef Jankech asszisztense volt. Miután tavaly ősszel Karel Jarolím váltotta Jankechet, neki is mennie kellett. „Bő félévig pihentem, néhány harmadik vonalbeli klub szívesen látott volna, ám én többre vágytam” – szögezte le Štefan Horný.
Egyébként a DAC 2008-as élvonalbeli visszatérése óta öt – Roman Pivarníkkal együtt hat – edző irányította az együttest. Az első idényben Milan Djuricic, Werner Lorant és Zlatko Kranjcar személyében három tréner is ült a kispadon, a másodikban Kurt Garger, a harmadikban Radványi Miklós vezette a csapatot.
Még egy hír a sárga-kékek háza tájáról: Zdeněk Šturma személyében 23 éves brünni középpályást tesztelnek a dunaszerdahelyiek. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?