Somorján bíznak a bennmaradásban

Somorja
Somorja |

A II. ligás somorjai futballcsapat a tizenegyedik helyről várja a március elején kezdődő tavaszi szezont. Horváth Csaba befejezte aktív pályafutását, a volt válogatott védő a fiatalokkal foglalkozik. Hét új játékos érkezett az STK Fluminenséhez a téli szünetben.
 

Nagyon szoros az alsóház, a somorjaiak csak két ponttal gyűjtöttek többet, mint az utolsó előtti komáromiak, ezért az együttes célja a bennmaradás.

Mika Lönnström vezetőedző irányításával január tizedikén hazai környezetben kezdte meg a felkészülést az együttes. Négy új futballista jött a brazil Fluminensétől: Matheus Pato, Christian, Evanilson és Matheus Saturnino. Rajtuk kívül leigazolták a spanyol Ikea Berruezót, a középhátvéd legutóbb Litvániában légióskodott. Ágh Zoltán visszatért Sopronból, a 21 éves Jakub Čunta pedig a krakkói Cracoviától érkezett.

Ami a távozókat illeti, a cseh Stanislav Vávra visszatért Brünnbe, Ozogány Dávid pedig Bősön folytatja pályafutását. A 35 éves Horváth Csaba januárban úgy határozott, hogy szögre akasztja a futballcsukát. Biztosan hiányozni fog a tapasztalt középső védő. ,,Hosszabb ideig mérlegeltem a döntést. Egy bizonyos korban már másként néz az ember a profi focira. Somorján kezdtem a pályafutásomat, és nagyon boldog vagyok, hogy itt is fejezhettem be. De vezetőként továbbra is a klubnál maradok” – jelentette ki Horváth.
 

Kapcsolódó cikkünk

A somorjaiak eddig három felkészülési mérkőzést játszottak, idegenben 3:0-ra legyőzték az NB II-es mosonmagyaróváriakat, majd 3:1-re kikaptak a második helyen álló szerediek otthonában. Legutóbb pedig értékes 1:1-es döntetlent értek el az NB I-es Puskás Akadémia ellen idegenben.

„Elég nagy volt a jövés-menés a keretben, de az előkészületi mérkőzéseken biztatóan futballoztak a fiúk.

Főleg a mosonmagyaróváriak ellen jeleskedtek, de a Puskás Akadémiával vívott összecsapáson is kitettek magukért a játékosok. Szereden sem játszottunk rosszul, de a hazaiaknak erősebb csapatuk van – mondta lapunknak Peter Bláha klubmenedzser. – Nehéz lesz pótolni Horváth Csabát, aki már a klub utánpótlását irányítja, de bízom benne, hogy fiatal csapatunk kiharcolja a bennmaradást. Nehéz tavasz vár ránk, meggyőződésem, júliustól is a másik vonalban rúgjuk a labdát.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?