Šatan és Gáborík nélkül a csehek ellen

Pozsony/Vancouver |

<p>A torinói olimpia a csehek ellen végződött, a vancouveri a csehek ellen kezdődik a szlovák hokisoknak.</p>

Négy éve a nyugati szomszédok a negyeddöntőben kiütötték az addig remeklő szlovákokat, de Cháráék csütörtök reggel (6.00 közép-európai idő szerint) visszavághatnak. Már csak az a kérdés, ki fogja lőni a szlovák gólokat.

Šatan és Gáborík nélkül
A szlovák csapat mindhárom NHL-es sztártámadója megsérült, s úgy tűnik, hogy a csehek ellen sem Marián Gáborík, sem Miroslav Šatan nem állhat Ján Filc szövetségi kapitány rendelkezésére. Marián Hossát talán sikerül a meccs időpontjáig összefoltoznia az orvosoknak.
A szlovák csapat első közös edzésén Gáborík végig a kispadon ücsörgött, míg Šatan kímélte a kezét, csak korcsolyázó gyakorlatokat végzett. Marián Hossa az eredetileg tervezett húsz perc helyett végig a pályán maradt, de nem érzi magát jól. „Ma nem fájt a fejem, hatvan-hetven százalékos állapotban lehettem. Ha nem leszek teljesen fitt a meccs napján, nincs értelme játszanom” – nyilatkozta a Chicago csatára, aki csütörtökön szenvedett kisebb agyrázkódást. „Marián Gáborík szereplése kizárható, három nap pihenésre van szüksége, hasonló az állapota Šatannak is. Azt sem hiszem, hogy az oroszok ellen pályára léphetnek” – vélekedett Dalimír Jančovič csapatorvos.

Jágr a média kedvence

Míg a szlovák csapat tájékán csak a problémákról hallani, a cseh válogatottat kedvelik az újságírók. A legnépszerűbb és legkeresettebb hokisok közé tartozik Jaromír Jágr – a támadó két éve hagyta ott az NHL-t, azóta nem lépett pályára a tengerentúlon. Jágr az olimpiai torna előtt töltötte be a 38-at, s jókedvűen viccelődött az amerikai újságírókkal. „Nem hoztak nekem ajándékot? Az oroszok igen, maguknak biztos nem telik rá” – vélekedett a hokilegenda, s elmondta, mindent megtesz azért, hogy úgy alakuljon az olimpia, mint Naganóban, ahol aranyérmet szerzett a csehekkel. Például megnövesztette a haját, hogy hasonlítson korábbi önmagára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?