Saját forrásból merítenek az ímelyiek

Ímely |

<p>Két játékoson kívül mindenki saját nevelésű a helyi futballcsapatban.</p>

Az előző évadban még a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjában futballoztak, és fél gőzzel is bajnokok lettek, tizenhat ponttal előzték meg az ezüstérmes marcelházaiakat. Mindössze háromszor szenvedtek vereséget és a legkevesebb gólt – összesen huszonkettőt – kapta fiatal kapusuk, Tomáš Sládeček. Jelenleg a IV. liga délkeleti csoportjának újoncaként a tizedik helyet birtokolják, az őszi bajnok garamkálnaiaktól csekély tíz pont választja el Alfons Višňovský legénységét. Az igazi csattanó pedig az, hogy a tizennyolc tagú keretből Tomáš Sládečeken és Marcel Gašparikon kívül valamennyien saját nevelésű játékosuk. Ilyen szinten bizony kevés egyesület dicsekedhet hasonló ténnyel. „A szurkolók sokkal kíváncsiabbak az övéikre, büszkék rájuk és jóval elnézőbbek velük szemben. Még akkor sem szidják őket istenigazából, ha netán döcög a játék, akadozik a gépezet. Úgy érzem, hogy elégedettek lehetünk a nézőszámmal, ugyanis hazai találkozóinkat átlagban kétszázötven szurkoló látogatja. Az udvardiak elleni rangadón közel négyszázan buzdítottak bennünket” – tájékoztat Bombic József ímelyi csapatvezető. A szakvezetés csupán a hazai mérkőzéseken nyújtott teljesítménnyel és eredményességgel elégedett. Úgy véli, hogy az ellenfelek otthonában eléggé visszafogott játékot nyújtottak, aminek ékes bizonyítéka, hogy idegenben mindössze két pontra futotta erejükből. „A hatodik fordulóban meggyőző játékkal legyőztük a listavezető garamkálnaiakat, ám a fiúknak mintha egy kicsit a fejükbe szállt volna a dicsőség, és utána zsinórban öt alkalommal nem sikerült nyerniük. Gútán sokáig vezettünk, de a vendéglátók az utolsó pillanatokban kiegyenlítettek. A ViOn fakó ellen is elpártolt tőlünk a szerencse, végigtámadtuk a meccset, ráadásul büntetőt hibáztunk, így a három pontot a vendégek vitték haza. A tardoskeddiek ellen is kétgólos előnyre tettünk szert még az első félidőben, a végén pedig örülhettünk a döntetlennek” – veszi sorra a balszerencsés összecsapásokat a csapatvezető. Mindenféleképpen érdekesség, hogy az ímelyi csapatban három testvérpár is szerepel, Vojtek és Miloš Hübsch, Csontos Roger és Dávid, valamint Bacigál Tamás és Michael. Csaknem valamennyi bajnokin a legjobbak közé tartoznak. „A legeredményesebb gólvágónk Bacigál Tamás, de Kender Roman, Lovász József és Oršolík Tamás is érzi a kaput, mégis csak huszonhét alkalommal találtunk az ellenfelek kapujába. Habár keretünk erős, tapasztalt, jól edzett labdarúgókból áll, szeretnénk tavasszal frissíteni, és új színt vinni a játékba. Néhány új szerzemény van kilátásban, remélem, megegyezünk velük” – árulta el Bombic József. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?