Rossi: minden tünetem elmúlt

Marco Rossi

A jövő évi Európa-bajnokságra kijutott magyar labdarúgó-válogatott koronavírusos megbetegedéssel küzdő szövetségi kapitánya, Marco Rossi többek között arról számolt be, hogy mostanra tünetmentessé vált.

„Sokkal jobban vagyok, szombat reggelre minden tünetem elmúlt” – mondta az online sajtótájékoztatóján az olasz szakember, aki elárulta, otthonában a szintén megfertőződött feleségével együtt nézte csütörtökön az Izland ellen 2-1-re megnyert pótselejtezőt.

Az 56 éves tréner a soron következő, vasárnapi találkozóról kifejtette, sokkal könnyebb dolga lesz a játékosait motiválni a sikeres Eb-kvalifikáció után, mint szerb kollégájának, akinek csapata csütörtökön 11-esekkel elbukott az utolsó akadályban Skócia ellen.

„Fontos kiemelni, váratlan a jó szereplésünk a Nemzetek Ligájában, mert mindhárom riválisunk kerete erősebb. A szerb együttest nagyon jó játékosok alkotják, de ha sikerül csapatként fellépnünk, akkor felvehetjük a versenyt velük” – jelentette ki Rossi, aki a csapatmunkát, a taktikai utasítások betartását és a nehéz helyzetekben való helytállást jelölte meg kulcsfontosságúnak ahhoz, hogy a nemzeti együttesnek jó esélye legyen a győzelemre a vasárnapi találkozón is.

Rossi, akinek elődei közül többek között Egervári Sándor és Bernd Storck is gratulált, arról is beszélt, hogy a már több mint kétéves tevékenységéről az átfogó értékelést meghagyja másoknak, de kiemelte: az mindenképpen látványos, hogy hány pontot gyűjt a gárda és milyen erősségű csoportokban. Szerinte a világbajnoki ezüstérmes horvátok, az Európa-bajnoki elődöntős walesiek, továbbá az izlandiak, a törökök és a szerbek legyőzése nagy fegyvertény, mert mind az öt válogatott magasabban jegyzett, mint a magyar.

Azt is megemlítette, hogy lezajlott egy generációváltás, a 2018-ban kihirdetett első és a mostani keret összetételében kétharmados az eltérés. Hozzátette a mentális felkészültségben sokat lépett előre a válogatott, mert most már nyomás alatt is képes támadásba lendülni.

Az Izland elleni sikert követően elsősorban megköszönte a játékosok munkáját és hozzáállását. A találkozóval kapcsolatban pedig elárulta, helyettesével, Cosimo Inguscióval szakaszos volt a kapcsolata a meccs közben, míg Gera Zoltánnal állandó. Megjegyezte, a 88. perces egyenlítést követően elsősorban a hosszabbításra készültek, ennek fényében megbeszélték a hatodik cserét, amelyre végül nem került sor, mert Szoboszlai Dominik gólja a 92. percben eldöntötte az összecsapást.

Kalmár Zsolt úgy vélte, ilyen siker után nem lesz nehéz felpörögni a szerbek elleni mérkőzésre, már csak azért sem, mert akár még a csoport első helye is elérhető lehet, így mindenképpen a győzelem a cél.

„Mindenki egy hajóban evez, nagyszerű közösséget alkotunk” – adta meg a siker kulcsát a DAC középpályása, aki megjegyezte, csütörtökön először játszott együtt Szoboszlaival, akivel ha összeszoknak, még jobb játékot is képesek lesznek nyújtani.

A magyar válogatott vasárnap 20.45-től a Puskás Arénában találkozik a szerb csapattal a Nemzetek Ligája másodosztályának megfelelő B divízióban. Az ötödik fordulós mérkőzést a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:
Gulácsi – Botka, Orbán, Lang – Nego, Kalmár, Sigér, Szoboszlai, Lovrencsics – Nikolics, Sallai

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?