Sport

Radványi Miklós: Tavasszal még tovább javulhatunk

A II. labdarúgóligás komáromi KFC a 2017-es feljutása után az eddigi legjobbját érte el a bajnokság őszi felében a 3. hellyel. A sikeres szereplésről és a Duna-partiak várható esélyeiről Radványi Miklóssal, a komáromiak vezetőedzőjével beszélgettünk.
Jóba Mihály

2021. november 30. 09:30

radványi
Így örültek Radványiék a DAC kiejtésének - Somogyi Tibor felvétele

Amikor a KFC vezetőségével aláírták a két évre szóló szerződést, azt mondta, hogy a KFC jelenlegi játékoskeretével van esély arra, hogy jobban szerepeljenek a Duna-partiak a bajnokságban, mint ami eddig sikerült a 2017-es feljutás után. Igazolódni látszik ez a 2021/22-es évad őszi fele után?

Amikor eldőlt, hogy Komáromba jövök, volt áttekintésem a csapatról. Tudtam, hogy a játékoskeret jelentős része tehetséges fiatal játékosokból áll, és éreztem, hogy többet lehetne kihozni belőlük, mint amennyit korábban elértek. Azt azonban nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan megmutatkozik a bajnokságban az, amit feltételeztem. Ráadásul nem is kezdtünk nagyon jól, hiszen az összesen két vereségünket (Homonnán és Besztercebányán) a bajnokság elején szenvedtük el, de utána tíz bajnokin és két Slovnaft Cup-mérkőzésen nem kaptunk ki.

Sokakat meglepett az a teljesítmény és az abból származó eredmény, amelyet a fiúk elértek a bajnokság első felében. Megszerezték az elérhető pontok csaknem háromnegyedét, sorozatban 10 bajnoki meccsen nem kaptak ki, ez a 3. helyet eredményezte a tabellán. Mi volt a jó szereplés meghatározó oka?

Nem könnyű erre egyszerűen válaszolni, de megpróbálok. Amit elértünk, az egy csodálatos összjáték eredménye. Ezt úgy értem, hogy a KFC-ben szinte hibátlanul működik egy „háromszög”, amelyet a focicsapat, a klub- és szakvezetés, és a kitűnően működő háttérszemélyzet alkot. Mind a három összetevő mindent megtesz azért, hogy a csapatnak jó feltételeket biztosítson a játékhoz. Játékosaim érzik és becsülik ezt az önzetlen gondoskodást, amelynek a csapatszellem szilárdságában is nagy szerepe van. Tehát a jó eredmény egy jól működő közösség munkájának gyümölcse.

Figyelmet és elismerést érdemel a KFC szereplése a Slovnaft Cupban is, ahol két élvonalbeli csapatot ejtett ki a komáromi csapat, és a nyolcaddöntőbe jutott. Ezt mivel lehet magyarázni?

A szereplésünk a Slovnaft Cupban kissé eltér a II. ligás bajnoki szerepléstől. Mivel játékoskeretünk eléggé bő, a kupameccseken lehetőséget adunk pályára lépni azoknak a játékosainknak, akik a bajnoki mérkőzéseken kevesebbet szerepelnek, ami a csapaton belül egyrészt egészséges konkurenciát teremt a játékosok között, másrészt elősegíti a kevesebbet pályán levő játékosok felkészülését és fejlődését. Kupaszereplésünk azért is értékes, mert két élvonalbeli csapatot is sikerült legyőznünk.

A csapat gerince, azaz a meghatározó játékosok a KFC-ben egyre jobban motiváltak, és láthatóan bizonyítani akarnak. Ha így van, ön szerint ez hogyan hathat a bajnokság tavaszi felére a téli szünet után?

Ha jól megy a játék, javulnak az eredmények, nő az önbizalom, ami a kiegyensúlyozott teljesítmény egyik alapeleme. Ennek a pozitív következménye az, hogy sorozatban 12 meccsen nem kaptunk ki, 37 pontot szereztünk, és a lőtt, valamint a kapott gólok számában is megközelítően a harmadik helyen vagyunk. Ezek a dolgok fokozzák igazán a fiúk motiváltságát, ami a tavaszi 13 mérkőzésen még javulhat.

A fiúktól többször is hallottuk, hogy fontos lenne, hogy a csapat együtt maradjon hosszabb időre, mert akkor tudnák bizonyítani igazán, hol van a teljesítőképességük határa. Van erre lehetőség és biztosíték a jövőben?

Erre azt mondom, hogy határozottan igen. Itt van egy csapat, amelyben él a csapatszellem, amelyben a játékosok tudatosítják, hogy mindegyikükre szükség van, s azt is tudják, hogy még mindig van jócskán javítanivalójuk. Egy évad fele még nem biztosított elég időt arra, hogy hogy mindenki felnőjön a teljesítőképessége szintjére.

Lassan kirajzolódik a kép a jövőt illetően. A klub- és szakvezetés a téli szünet után milyen cél elérését tartja reálisnak a 2021/22-es foci- évad végére?

Én nem vagyok híve a számokkal megjelölt céloknak, eredményeknek, mert ez háttérbe szoríthatja a csapat egészséges motiválását. Megelégszem azzal, ha a csapat minden tagja a teljesítőképessége szintjén játszik a bajnokságban, ami meg szokta hozni azt az eredményt, amit a csapat kiharcol és megérdemel egy évadban.

Mi az, ami növelné a játékminőséget a folytatásban?

Nincs olyan csapat, amelynek játékán ne lehetne javítani. Egy épülő, fejlődésben levő csapatnál ez teljesen természetes. Van miben javulnunk. A folytatásban a KFC-ben nagy hangsúlyt fogunk helyezni játékosaink erőnléti és taktikai érettségének fejlesztésére. Az is természetes, hogy a technikai tudáson is van csiszolnivalónk, és a mentális stabilitás is állandó eleme lesz a felkészülésünknek a bajnokság tavaszi felére. Azt szeretném, hogy a KFC-nek olyan csapata legyen, amely méltó lesz arra, hogy helytálljon akkor is, amikor megépül a várva várt, korszerű infrastruktúrát biztosító sportlétesítmény.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Edvard Beneš TASR/AP

„A Beneš-dekrétumok alkalmazása nem sokban különbözik attól, mintha ma a zsidó-törvényeket alkalmaznák”

Mekkora az adó összege, és hogyan kell befizetni?

Mekkora az adó összege, és hogyan kell befizetni?

Emlékművet állítanak Pozsonyban Ján Kuciaknak és Martina Kušnírovának
Frissítve

Emlékművet állítanak Pozsonyban Ján Kuciaknak és Martina Kušnírovának

kisbaba k

Egyhónapos csecsemőt kezelnek koronavírussal a nagyszombati kórházban

Volodimir Zelenszkij

Zelenszkij szerint nem feszültebb az ukrán-orosz helyzet most, mint egy éve volt

Baleset

Az utolsó utáni pillanatban próbált besorolni, nem sikerült (VIDEÓ)

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.