Pistorius keddig őrizetben marad

Pretoria |

<p>Keddig biztosan őrizetben marad a gyilkossággal vádolt Oscar Pistorius, a dél-afrikaiak művégtagokkal versenyző atlétája, a tavalyi londoni olimpia egyik sztárja, aki a gyanú szerint csütörtökön hajnalban pisztollyal lelőtte barátnőjét, Reeva Steenkamp modellt. A sportoló tagad.</p>

 A bírósági meghallgatásra az eredeti tervekkel ellentétben nem pénteken, hanem kedden kerül sor. Akkor dől el, hogy a 26 éves atléta - aki sírva fakadt a bíróságon - óvadék ellenében szabadlábon védekezhet-e. Desmond Nair bíró ugyanis a vádirat felolvasása után elnapolta a tárgyalást, melyen az ügyészség szándékos emberölésből fog kiindulni.
    Oscar Pistorius határozottan visszautasítja az ellene felhozott vádakat - áll a sportember családja által pénteken kiadott nyilatkozatban, amely kitér arra is, hogy az atléta mély együttérzéséről biztosítja Reeva Steenkamp családját.
    "A gondolataink Reeva Steenkamp családjával és barátaival vannak" - olvasható a közleményben.
    A rendőrséget csütörtökön kora reggel értesítették arról, hogy lövöldözés történt Pistorius házában. Amikor a helyszínre érkeztek, a mentők már ott voltak, s próbálták újraéleszteni a 30 éves modellt, akit négy lövés ért a felső testén. A nyomozók a helyszínen találtak egy 9 mm-es pisztolyt. A rendőrség korábban is vonult már ki a házhoz veszekedés miatt.
    A helyi sajtó úgy tudja, hogy Reeva Steenkamp Valentin-nap alkalmából szerette volna meglepni a sportolót, aki azonban betörőnek nézhette a besurranó nőt, ezért lőtt rá.
    A hatszoros paralimpiai bajnok Pistorius az olimpiák történetének első művégtagokkal versenyző atlétája volt tavaly Londonban, ahol 400 méteren elődöntőt, míg a dél-afrikai váltóval döntőt futott, s lett nyolcadik. Utána a paralimpián 400 méteren megvédte címét, s a 4x100-as váltóval is aranyérmet szerzett, 200-on pedig ezüstöt nyert.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?