Pénzdíjassá alakul a Felvidéki Labdarúgó Bajnokság

Pozsony |

<p>Pénzdíjassá alakul, és ezzel részben profivá válik a következő szezontól a Felvidéki Labdarúgó Bajnokság (FLB).</p>

Erről Varga Péter, a kispályás labdarúgó-torna egyik alapítója és főszervezője tájékoztatta az MTI-t szerdán.    Az FLB sportkedvelő amatőrök kezdeményezése alapján, önszervező módon jött létre márciusban. A versenyben Dél-Szlovákia főként magyarok lakta régióinak kispályás csapatai mérkőznek. A Felvidéken egyedülálló kezdeményezés - bár még csak néhány hónapos múltra tekint vissza - már a kezdetektől fogva jelentős érdeklődést váltott ki, és a szervezők által vártnál nagyobb sikert hozott.    "Az FLB megszervezésével részint egy folyamatosan javuló színvonalú kispályás liga létrehozásának célját követtük, ugyanakkor hangsúlyos cél volt az is, hogy egy, a felvidéki magyarság körében megtartó erejű rendezvénysorozatot alapítsunk" - mondta Varga Péter, a verseny népszerűsítéséből oroszlánrészt vállaló Szabad Újság felvidéki magyar hetilap tulajdonosa. Hangsúlyozta: azzal, hogy a felvidéki magyaroknak saját ligájuk lesz, hozzájárulhatnak a nemzeti összetartozás érzésének erősítéséhez is.    Az FLB szervezőinek ez utóbbi célkitűzését követi például az is, hogy míg a többi, Szlovákiában sorra kerülő sportversenyben részt vevő csapatnak hivatalosan csak szlovák nevei vannak, a felvidéki ligában induló csapatokat kizárólag úgy jegyzik be, ha településük nevét magyarul használják.     "Ez elsőre részletnek tűnhet, ám pozitívak a visszajelzéseink, az emberek így jobban magukénak érzik a versenyt" - jegyezte meg Varga Péter.    A Felvidéki Labdarúgó Bajnokság első szezonja a napokban zárult, a kilenc régióban, 40 csapat részvételével rendezett fordulókat követő döntőt  Udvard csapata nyerte. A nagy sikerre való tekintettel a szervezők az eddig önköltséges verseny második - szeptemberben kezdődő - szezonját pénzdíjassá kívánják tenni, elmondásuk szerint részben a torna nívójának javítása, valamint az eddiginél is szélesebb körű részvétel érdekében. Távlati céljuk, hogy az FLB segítségével a jövőben egy felvidéki magyar labdarúgó-válogatottat hozzanak létre.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?