Ötévnyi angliai légióskodás után segíteni akar a DAC-nak

<p>Ľubomír Šatka, a DAC új szerzeménye a Newcastle Unitedtől érkezett féléves kölcsönjátékra.&nbsp;</p>

A 21 esztendős középhátvéd 2012-ben került az angol klubhoz, ahol két évvel később profi szerződést kötöttek vele. A Premier League-ben csak a cserepadig jutott, az FA-kupában viszont egyszer pályára lépett. Jobbára a juniorcsapatban szerepelt, tavaly tavasszal a 4. ligás York Cityben focizott. Az Eb-re kijutott szlovák U21-es válogatott védőjét faggattuk.

Hogyan jött létre klubcsere?

A DAC már tavaly nyáron szívesen látott volna, ám akkor ez nem jött össze, mert az őszi idényt még a Newcastle-nál akartam tölteni. Azt hittem, mivel kiestünk az élvonalból, a Championshipben több lehetőséget kapok. Ám Rafael Benítez személyében új edző érkezett, aki teljesen mellékvágányra tett minket, fiatalokat. Később ismét jelentkeztek a dunaszerdahelyiek, ekkor már igent mondtam, és klubom sem gördített akadályt a távozásom elé. Öt évig voltam Angliában, jó érzés fél évre hazajönni Szlovákiába.

Kapcsolatban állt a DAC vezetőivel, figyelte a DAC őszi szereplését?

Természetesen követtem a Fortuna Liga történéseit, azt is tudom, hogy a DAC-nak vannak a legjobb szurkolói az élvonalban.

Anglia után nem tartja visszalépésnek a Fortuna Ligát?

Ezzel nem foglalkozom, igyekszem majd a legjobb teljesítményt nyújtani, hogy a csapat hasznos tagja legyek. Új kihívásnak tartom, és ez alatt a fél év alatt segíteni akarok a DAC-nak. Egyébként az U21-es válogatott tagjainak a zöme is a Fortuna Ligában játszik.

Öt évet töltött a Newcastle Unitednél. Mire emlékszik a legszívesebben?

Nagyon sok tapasztalatot szereztem, a Newcastle-nál az élvonalbeli csapattal edzettem, a Premier League-ben néhányszor a cserepadon kaptam helyet, és az FA-kupában a Leicester ellen szóhoz is jutottam. Óriási a konkurencia, és egészen más a futballvilág, mint nálunk. Fantasztikus élményeim voltak, de most már a DAC színeiben kell bizonyítanom.

Azért tért vissza Szlovákiába, hogy a nyári U21-es Eb előtt minél többet játsszon?

Nem tagadom, ez is közrejátszott abban, hogy elfogadtam a dunaszerdahelyi ajánlatot. Az U21-es válogatott bő keretének valamennyi tagja ott akar lenni a kontinensbajnokságon. Én sem vagyok kivétel. Jó játékkal igyekszem kivívni Pavel Hapal edző bizalmát.

A nyáron visszatér a Newcatle-hez, vagy a szlovák ligában marad?

Június végén lejár a szerződésem a Newcastle Unitednál, rajtuk múlik, hogy hosszabbítanak-e velem. Lehet, hogy tavasszal eljönnek néhány DAC-meccset megnézni, jól akarok focizni, hogy elnyerjem a tetszésüket. De a legfőbb célom az, hogy ott legyek az U21-es Eb-n, és minél többször pályára léphessek.

Az Eb ugródeszkának is számíthat?

Ez elsősorban attól fog függeni, hogy csapatként miként állunk helyt. Ha sikeresek leszünk, akkor esély lesz arra, hogy néhányan topbajnokságokba kerüljenek. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?