Öt bősi súlycsoportgyőztes a Csallóközi Nagydíjon

Dunaszerdahely/Bős/Somorja/Gúta |

<p>A Csallóközi Nagydíjon tizenegy ország harmincegy csapatának kétszázhuszonkét versenyzője három szőnyegen kötöttfogásban csatázott a győzelemért.</p>

„A csecsenek is jelezték, hogy útra keltek, de hozzánk nem érkeztek meg. Nem tudni, mi történt velük. Egyébként először vettek részt az országhatárokon túl is népszerű erőpróbánkon bolgárok, akik teljesítményükkel igazolták, hogy sportágunkban nagyhatalomnak számítanak. A kiválóan felkészített sportolókat nemcsak az ellenfelek, hanem a kánikula is próbára tette. A juniorok mezőnyében a minap Zágrábban befejeződött kontinensbajnokság résztvevői közül többen is csatasorba álltak” – tájékoztatott Meton Krisztián, a bősiek elnök-főedzője.

Olyanra is volt példa, hogy ezen a viadalon mérték össze a tudásukat a kadettok katowicei Európa-bajnokságára készülő válogatott birkózók, s a nevezés kiharcolása volt a párharc tétje. „A bősi Rákóczi János és a somorjai Horváth Denisz összecsapásából az utóbbi került ki győztesen, így két hét múlva ő képviseli Szlovákiát a 69 kg-os súlycsoportban a lengyelországi kontinensbajnokságon” – tudtuk meg Horváth Istvántól, a korosztályos szlovák válogatott trénerétől.

A bősiek nem csupán szervezésből vizsgáztak jelesre, versenyzőik ugyanis öt elsőséggel, nyolc dobogós helyezéssel a honi klubok közül a legeredményesebbeknek bizonyultak. A dobogó tetejére állhatott: Ágh Attila (kezdők, 28 kg), Mezei József (kezdők, 30 kg), Szelle Gábor (idősebb diákok, 42 kg), Hegedűs Bence (idősebb diákok, 73 kg) és Kovács Attila (juniorok, 50 kg). A dél-szlovákiaiak közül még a marcelházai és gútai birkózók is az éremszerzők közé kerültek. A Vág-partiak mezében a Kürthy fivérek remekeltek: hárman három érmet szereztek. „Rendkívül tehetségesek a hármas ikrek, akik csupán fél éve gyakorolnak rendszeresen. Kollégám, Máriássi Alojz, aki egyébként Kürthyék szomszédja, foglalkozik a birkózópalántákkal” – tálalta a sztorit Gőgh Mihály, a gútaiak klubelnök-főedzője.

„A heti nyolc kemény edzés meghozta gyümölcsét, tehetségeink közül többen is a figyelem fókuszába kerültek. Szelle Gábor a fináléban fölényesen (6:0, 4:0) verte magyar riválisát. Hegedűs Bence ugyan nehezen lendült bele, de a folytatásban bolgár, német és magyar ellenfele nem jelentett számára leküzdhetetlen akadályt. A bolgárok edzője védence veresége után azt tudakolta, vajon legyőzője, Kovács Attila miért nem volt ott az Európa bajnokságon. A csapatok versenyében a dorogiak mögött a második helyen végeztünk” – summázta a házigazdák teljesítményét rutinos tisztségviselőjük, akinek a viadal befejezése után is akadt tennivalója. Francia sportbarátaik ugyanis a versenyt követően néhány napot a Duna-parti nagyközségben is eltöltöttek. A közös edzőtáborozáson a fogásokat gyakorolták, de a régió nevezetességeit is megcsodálták. A Csallóközi Nagydíjat jelenlétével a birkózószövetség megbízott elnöke, Lengyel Ferenc is megtisztelte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?