Osztatni Norbert csúcsformában

osztatni
Naszvad |

Látványos szőnyegcsaták szemtanúi voltak a nézők a naszvadi Vlahy Jenő-sportcsarnokban, ahol hetedik alkalommal zajlott a helybeli birkózóklub nemzetközi erőpróbája, a Jégtörő Mátyás-kupa.

A hagyományos tornán Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Szerbia, Ukrajna, Románia és Szlovákia harminc klubjának százhatvanhét versenyzője küzdött az elsőségért mindkét fogásnemben, a kezdőktől a juniorokig. 
„Külföldön is jegyzett kötöttfogású viadalunkon, melyet településünk polgármestere, Molnár Zoltán nyitott meg, ezúttal a kadettokra fókuszáltunk, de a lányok is megmérettettek. Ami bennünket illet, a sorozatos megbetegedések miatt a tervezett tizenöt helyett csupán kilenc hadra fogható birkózót küldtünk csatába. Ennek tudható be, hogy csapatversenyben ismét lemaradtunk a dobogóról, a negyedik helyen zártunk. Ennek ellenére nem szomorkodunk, hiszen az erős mezőnyben védenceink – konkrétan Bódis Mátyás, Bucsai Dávid, Farkas Bence, Osztatni Norbert és Turancsík Anett – öt elsőséget szereztek. Közülük a legjobb teljesítményt Osztatni Norbert nyújtotta, megérdemelten gyűjtötte be a legjobb hazai versenyzőnek odaítélt különdíjat” – ecsetelte a házigazdák helytállását a főszervező Gál János, a naszvadi birkózóklub edzője és elnöke. 
A sportág hívei több ismerőssel is találkoztak a rendezvényen. Mezei József, a bősiek és a somorjaiak egykori versenyzője a Honvéd mezében szerzett elsőséget. A naszvadi birkózótanodában nevelkedett Érsek Róbert ezúttal nem villantotta meg képességeit egykori sikerei helyszínén. „A magyar válogatott tagjaként a korábbi korosztályos világversenyeken érmes Érsek Robi az újvidéki U23-as Európa-bajnokság előtt nem kockáztatta a sérülést. A díjátadásnál azonban a szárnyaikat bontogatók példaképe kulcsszerepet vállalt. Egyébként a honi kadettok számára erőpróbánk a somorjai országos bajnokságra való főpróbát jelentette. Közülük a vásárúti Huszarovics László és a marcelházai Galbavý Albin remekül helytállt, megnyerte súlycsoportját. Éppen Huszarovics Lászlót értékeltük ki a torna legjobb vendégversenyzőjének” – nyilatkozta lapunknak Gál János. 
Ugyancsak győztesként került a krónikába a somorjai ifj. Oláh Olivér és a vásárúti Tóth Kristóf, de a bátorkeszieknek, dunaszerdahelyieknek, gútaiaknak is jutott érem. A csapatversenyben a Honvéd diadalmaskodott.

Érdekes

VII. Jégtörő Mátyás-kupa, dél-szlovákiai dobogósok

Kezdők, A csoport – 31 kg: 3. Huszarovics René; 33 kg: 1. Tóth Kristóf; 56 kg: 2. Hervai Dominik, 3. Kosár Christofer (vásárútiak); 66 kg: 1. Bódis Mátyás (naszvadi). B csoport – 27 kg: 2. Hegedűs Attila (dunaszerdahelyi); 28 kg: 2. Gönczi Mátyás (somorjai); 31 kg: 2. Zachar Sámuel (naszvadi). C csoport – 26 kg: 2. Lipták Ádám (bátorkeszi), 3. Szatyina Richárd (gútai); 27 kg: 1. Osztatni Norbert; 48 kg: 1. Bucsai Dávid (naszvadiak), 2. Góth Tamás (gútai). D csoport – 38 kg: 1. Farkas Bence (naszvadi), 2. Sztojka Sándor (gútai). Kadettok – 48 kg: 1. Galbavý Albin (marcelházai); 60 kg: 3. Szeiler Mátyás (somorjai); 65 kg: 1. Huszarovics László (vásárúti); 71 kg: 1. Mezei József (Honvéd). Juniorok – 72 kg: 1. ifj. Oláh Olivér (somorjai); 77 kg: 3. Molnár Péter. Lányok, B csoport – 57 kg: 2. Turancsík Anett (naszvadiak); 61 kg: 3. Simona Matušková (somorjai). C csoport – 42 kg: 3. Hegedűs Réka (dunaszerdahelyi). 
Különdíjak – legjobb naszvadi versenyző: Osztatni Norbert, legjobb vendégversenyző: Huszarovics László (vásárúti).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?