Osztálykülönbséggel nyertek a rimaszombatiak

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁSRimaszombat. Elkerült a kiesőzónából a rimaszombati labdarúgócsapat, miután a táblázaton közvetlenül előtte álló liptószentmiklósiakat a „kiesési rangadón” 4:1-re legyőzte.

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Rimaszombat. Elkerült a kiesőzónából a rimaszombati labdarúgócsapat, miután a táblázaton közvetlenül előtte álló liptószentmiklósiakat a „kiesési rangadón” 4:1-re legyőzte. A hazaiak Rudolf Micháleknek, közismertebb nevén Dzsordzsinak, a gyúrónak ajánlották a sikert, aki jelenleg kórházban fekszik szívműtétre várva.

A gyúró az egy héttel korábbi, Ružinán játszott bajnoki (0:0) után rosszullétre panaszkodott, s a hétfői orvosi vizsgálat kimutatta, kisebb infarktuson esett át. Kiderült, a műtét elengedhetetlen, de a gyors felépüléshez talán a csapat jó eredményei is hozzásegítik. „Ő a csapat lelke, nagyon hiányzik – mondta a liptószentmiklósiak elleni siker után Branislav Mráz, a rimaszombatiak vezetőedzője. – Neki ajánljuk a győzelmet, mielőbbi gyógyulást kívánunk neki.”

A gömöriek megszenvedtek második hazai győzelmükért az idényben. A kapus Igor Katreniak, akinek pontosan 200 perc után szakadt meg kapott gól nélküli sorozata, a meccs előtt kificamította egy ujját, de ez nem akadályozta meg abban, hogy többször is bravúrral védjen. A vendégek ugyanis – főleg a második félidőben – egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet, s hogy 2:1 után, amikor a vendégek már nagyon beszorították a kapujuk elé a hazaiakat, nem 2:2, hanem 3:1 lett az állás, abban Katreniaknak is óriási szerepe van.

Meg persze Čertíknek, aki szintén önfeláldozóan futballozott – a találkozó elején összefejelt egy vendégjátékossal, s bekötözött fejjel játszotta végig a 90 percet. Csaknem hibátlanul – egy vendégkontra során a tavaly ősszel még Rimaszombatban játszó Janec húsz méteren tizenötöt vert Čertíkre, de fogjuk rá, hogy akkor éppen a Čáslavból vendégjátékra érkezett támadó szemébe csúszott a fásli. A rimaszombati ellentámadásoknál azonban semmi nem hátráltatta Čertíket, aki előbb fejjel, majd öt perccel a lefújás előtt lábbal volt eredményes.

„Nem volt ez olyan egyszerű meccs, mint sokan hitték – mondta Peter Ďurica, az első gól szerzője (Migaľa ugratta ki remek ütemben az 5. percben, s szemtől-szemben a kapussal Ďurica nem hibázott). – Sokan azt mondták, a liptóiak hátulról a harmadikok, simán nyernünk kell. De az ilyen mérkőzéseket a legnehezebb hozni, nagyon jót tett nekünk a gyors gól.”

Ennek is köszönhetően egy helyet előbbre lépve most már a rimaszombatiak a hátulról a harmadikok, a liptószentmiklósiak pedig lecsúsztak a 11. helyre. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?