Oravec éremmel lenne elégedett

Komárom |

<p>Negyedik extraligás évadját kezdi meg ma a komáromi VK Spartak UJS Komárno férfi-röplabdacsapata. Daniel Oravec vezetőedzőnek ez lesz a harmadik idénye a Duna-partiaknál.&nbsp;</p>

Az előző két évad mérlege: bajnoki ezüstérem és a Szlovák Kupa megszerzése a 2014/15-ös idényben, legutóbb pedig negyedik hely a szlovák élvonalban. A tréner- rel az előttünk álló idényről és az új játékoskeretről is beszélgettünk.

Egy gondolat erejéig térjünk vissza csapata elmúlt szezonbeli teljesítményéhez. Az egy évvel korábbi Szlovák Kupa-diadal és a bajnoki ezüstérem megszerzése után enyhén szólva csalódás volt a 4. hely az extraligában. Önnek mi a véleménye?

A bajnokság alapszakaszának első felében úgy folytattuk, ahogy az előző szezonban játszottunk. Mindenkivel esélyesként léptünk pályára, és beváltottuk a hozzánk fűzött reményeket, érmes helyezésre számítottunk. Az alapszakasz második felében már akadozott a gépezet, és nagy erőfeszítésbe került, hogy a playoffot ne kezdjük még rosszabb pozícióból. A negyeddöntőben a Myjava ellen még futotta erőnkből, de az elődöntőben az egyre jobban játszó kassaiakkal szemben alulmaradtunk. A csapat teljesítményének csökkenését alaposan elemeztük, és levontuk a tanulságokat.

A 2016/2017-es évadra szinte teljesen új gárda alakult Komáromban, amely reményteljesen készül a megmérettetésekre. Milyen érzései, szakmai meglátásai vannak az új játékoskerettel kapcsolatban?

A jelenlegi együttes valóban nem egy átalakított csapat, hanem egy új gárda, amely keményen és becsületesen készül az új idényre. A tavalyi együttesből három csapathű játékosunk maradt, a sokoldalú Marián Hrušík, a másodedző szerepét is betöltő, tapasztalt Robin Pělucha és Róbert Demčák. Az előző két idényben szép eredményeket elért csapatunk kulcsjátékosai az egyik nagy ellenfelünk, a Nitra csapatába igazoltak, így ellenfélként gyakran láthatjuk majd őket viszont Komáromban, de nekünk most nem ez számít, hanem az, hogy új csapatunk becsületesen helytálljon a bajnokságban, bizonyítsa felkészültségét és sok örömöt, maradandó élményt szerezzen Komáromban a röplabdarajongóknak.

Úgy tudom, a felkészülés és az edzések rendszere változott, a pozsonyi VKP együttesével lazább lett a viszony, megszűnt a jogi kapcsolat, erősödött viszont az együttműködés a Selye János Egyetemmel, amely segíti az utánpótlás I. ligás csapat felkészülését is, és egyben helyet biztosít számunkra a bajnoki mérkőzések lebonyolítására az egyetem sportcsarnokában.

Ez így van, az új idényben VK Spartak UJS Komárno névvel szerepelünk az extraligában, egyszerűbb és hatékonyabb lett a felkészülésünk, a munka Komáromban összpontosul, játékosainkban szilárdul az egészséges csapatszellem, ami a pszichikai állóképesség egyik alappillére. Az idény megkezdése előtt figyelmet szenteltünk az erőnléti és technikai felkészülésnek is, melynek vezetője a csapat erőnléti edzője, Bak Norbert, aki röplabdaklubunk sportigazgatója is egyben. Munkájának eredménye már látható a labdás edzéseken is, s úgyszintén a nívós és sikeres előkészületi meccseken.

Elégedett a felkészülés eredményeivel és hatékonyságával?

Egyelőre csak annyit tudok és mondhatok, hogy becsületesen dolgoztunk, a fiúk fegyelmezettek, összetartóak. Elegendő és igényes meccset játszottunk, megnyertük a nemzetközi tornát Kecskeméten, a kazincbarcikai tornán négy meccset nyertünk, csak a döntőben kaptunk ki a többszörös szlovák bajnok Eperjestől (amelyet a csoportban 3:0-ra megvertünk a tornán), Komáromban megnyertük a IV. Belatti-UJS-kupát egy élvonalbeli szerb csapat és a magyarországi bronzérmes Kecskemét részvételével. Az utolsó előkészületi erőpróbánk az ügyeletes Világkupa győztes otthonában, Kragujevacban volt, a jubileumi X. Alekszandar Gigovics Emléktornán a bronzérmet szereztük meg a jó képességű szerb Ribnica Kraljevo 3:1-es legyőzésével.

A jó eredmények ellenére az előző időkben egy nem kívánatos jelenség volt jelen a komáromiak tétre menő meccsein, ez pedig a pszichikai állóképesség ingadozása. Az új csapatnál ez most hogy mutatkozik?

Úgy gondolom, hogy akkora kilengések nem lesznek, mint az elmúlt évadban. A csapat tengelyében három szerb tapasztalt élvonalbeli játékos van, Ivan Perovics, Ugljesa Ilics és Nemanja Stefanovics, valamint egy magyarországi válogatott, Pápai Péter is erősíti csapatunkat. Ők is biztosítékai lehetnek egy látható változásnak és a stabilabb, hatékonyabb játékfelfogásnak. De kérdésére igazán csak a bajnokság hevében kapunk majd választ.

Kik lesznek a legnagyobb ellenfelek a 2016/17-es évadban?

A megszokottak: az eperjesiek, a nyitraiak, a privigyeiek, de lehetnek komoly meglepetések is.

Milyen eredménnyel lenne elégedett?

Egy éremmel.

JÓBA MIHÁLY

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?