Novota győztes bemutatkozása - Szlovákia-Montenegró 2:0

Szenc |

<p>A szlovák labadarúgó-válogatott barátságos meccsen Weiss és Jendrišek góljával 2:0-ra legyőzte Montenegró együttesét. A meccs második félidejében a szlovákok kapuját a bécsi Rapid játékosa, Novota János védte.</p>

A nagy nevű futballistákat (Jovetic, Vukcevic, Vesovic) is felvonultató montenegrói válogatott ellen aktívan kezdett a legnagyobb sztárjait nélkülöző szlovák válogatott, a 17. percben Stoch lövését Poleksic kivédte. Ezután azonban a vendégeknek volt több lehetőségük, Gyömbérnek egyszer az üres kapuból kellett kifejelnie a labdát, Zverotic pedig a kapu mellé lőtt. A félidő utolsó öt perce megint a szlovákoké volt, Weiss szép cselek után mellélőtt, majd Stoch szabadrúgása után Ďurica fejelt, a bíró pedig szabálytalanság miatt tizenegyest ítélt. A kis Weiss büntetőjét ugyan Poleksic kivédte, de Weiss a kipattanót már bevágta - 1:0. A szünetben mindkét tréner sokat cserélt, a szlovákok kapujában Dúbravkát Novota János váltotta. A második félidő egy nagy Mak-lövéssel indult, majd a kis Weiss próbálkozását védte a vendégek kapusa. Novotának eleinte nem sok védenivalója akadt, amit kellett, megoldotta. A második félidőben kitámadtak a montenegróiak,  ezzel tér nyílt a szlovákok kontrái előtt is, de ezekből az akciókból nem született gól. A 84. percben Jovetic közeli lövését védte Novota. Két perccel később a szlovákok növelték elónyüket, Mak adott laposan középre, és közelrő Jendrišek lőtt a hálóba. A másik oldalon Novota tolt ki szögletre szép mozdulattal egy veszélyes lövést. A szlovákok hétfőn Szentpéterváron az orosz válogatott ellen lépnek pályára. Szlovákia-Montenegró 2:0 (1:0)Góllövő: Weiss (45.), Jendrišek (86.)Sárga lap: Vukcevic, Jankovic, Bozovic.Játékvezető: Frankowski (lengyel), 2587 nézőSZLOVÁKIA: Dúbravka (46. Novota) - Pekarík, Gyömbér, Ďurica, Čikoš - Pečovský (90. Farkas), Guédé - Šesták (46. Mak), Weiss (70. E. Sabo), Stoch (70. Jedrišek) - Nemec (46. Sylvestr)MONTENEGRÓ: Poleksic - Zverotic, Basa (46. Tomasevic), Simic, Balic (67. Dordevic) - Jankovic (60. Nikac), Vukcevic - Vesovic (85. Jovanovic), Bakic (51. Boskovic), Bozovic - Jovetic (88. Zoric)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?