NL: a statisztika sokgólos döntőt ígér

NL: a statisztika sokgólos döntőt ígér

Horvát–spanyol döntőt rendeznek a labdarúgó Nemzetek Ligája vasárnapi döntőjében (20.45). A bronzért Hollandia és Olaszország mérkőzik meg egymással (15.00).

Mindkét elődöntő szorosnak volt mondható a Nemzetek Ligája négyes döntőjében: Horvátország hosszabbításban tudta legyűrni a házigazda hollandokat (4:2), míg Spanyolország a hajrában szerzett góllal verte az olaszokat (2:1) csütörtök este.

Aranyéremmel zárni bármilyen sorozatot mindig felemelő érzés, ennél nem kell jobb motiváció. Az eddigi NL-es meccseink, a szerdai elődöntőt is beleértve, sok energiát felemésztettek, de hiszem, hogy vasárnapra is kellően fel tudunk készülni. Az elmúlt hat évben ez lesz a harmadik dobogós helyezésünk nagy világversenyeken. Futballnagyhatalommá váltunk, és még ha voltak is problémáink, megmutattuk, hogy van tartásunk és komoly minőséget képviselünk. Büszkék vagyunk erre – utalt a vb-ezüstre és -bronzra Zlatko Dalic, Horvátország szövetségi kapitánya.

A spanyolok egy nappal kevesebbet pihenhettek a finálé előtt, de Luis de la Fuente szövetségi kapitány bízik benne, hogy nem ez lesz a döntő tényező. „Tudjuk, milyen erősek a horvátok, nagyon magas szintet képviselnek. Rengeteg rutinos játékossal rendelkeznek. Vb-döntőben szerepeltek, most pedig NL-döntőt játszanak. De a saját csapatomon is azt látom, nagyon lelkes. Ha a legjobbunkat fogjuk nyújtani, sikeresek lehetünk – mondta a 61 éves szakember.

A két válogatott focizott már egymással a Nemzetek Ligája keretein belül is: 2018-ban a csoportkörben Spanyolország 6:0-ra kiütötte Horvátországot, amely aztán két hónap múlva a hazai meccsén revansot vett (3:2). Ezen kívül a horvátok a 2016-os Eb-n aratott győzelmet tudják felmutatni (2:1), a további három meccset a spanyolok nyerték. A legutóbbi találkozójuk igen emlékezetesre sikeredett: három éve az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében változatos meccsen, hosszabbítás után végül 5:3-ra a La Furia Roja jutott tovább. Összességében az utolsó három horvát–spanyolon 19 gól született, azaz meccsenként több mint 6 találat!

Büszkék vagyunk, hogy idáig eljutottunk. Már ez is nagy siker, de még többre vágyunk. Egy lépést már megtettünk efelé, még az utolsó van hátra – jegyezte meg Mario Pasalic, a horvátok középpályása. „Az ellenfél egy abszolút topcsapat lesz, a horvátok mindig az utolsó pillanatig küzdenek, ez a vérükben van. Mi is mindent beleadunk, és győzni akarunk – fogalmazott Rodri, a spanyolok játékosa.

Spanyolország két éve is eljutott a döntőig az NL-ben, akkor azonban 2:1 arányban Olaszország jobbnak bizonyult. Horvátország számára a 2020/2021-es kiírás kevésbé volt sikeres, 1 győzelemmel és 5 vereségel a 3. csoport 3. helyén végeztek, és csak eggyel jobb gólkülönbségüknek köszönhetően maradtak bent az A divízióban a svédek kárára.

A vasárnapi döntőt Rotterdamban rendezik. A meccset a német Jablonski vezeti, a negyedik bíró Ivan Kružliak lesz. Az M4 Sport+ és a cseh Sport 2 élőben közvetíti a találkozót.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?