Nézők nélkül is nyerni kellene

Marco Rossi

A magyar labdarúgó-válogatott zárt kapuk mögött és győzelmi kényszerben játssza első hazai mérkőzését ma (20.45) a görögök ellen a Nemzetek Ligájában.

A sorozatot a világranglistán 42. görögök kezdték jobban: 1:0-ra nyertek Észtországban, míg Marco Rossi szövetségi kapitány együttese – amely 51. a rangsorban – 1:0-s vereséget szenvedett Tamperében a finnek vendégeként.

Kétségtelenül a vendégek vannak jobb formában: legutóbbi kilenc idegenbeli mérkőzésükből hatot megnyertek két döntetlen és egy vereség mellett, míg a magyar válogatott ezt megelőző 15 találkozóján csak háromszor győzött, s egy döntetlen mellett 11 vereséget szenvedett, a gólkülönbsége 12:26 ezeken a meccseken. Saját közönsége előtt legutóbbi három összecsapását elvesztette a nemzeti együttes, s ha ma is vereséget szenved, az története leghosszabb negatív sorozata lesz hazai pályán.

A találkozót azért rendezik nézők nélkül, mert az Európai Labdarúgó-szövetség még a románok elleni, 2015-ös Európa-bajnoki selejtezőn történtek miatt megbüntette a szövetséget. Magyar drukkerek egy csoportja azon a meccsen többször is cigányozott.

A magyar és a görög labdarúgó-válogatott korábbi budapesti összecsapásainak mérlege kiegyenlített találkozót vetít előre. A magyar fővárosban tíz alkalommal találkozott a két fél, négy hazai siker mellett három döntetlen és három görög győzelem született.

Kapcsolódó cikkünk

A két válogatott eddigi 19 találkozója görög fölényt mutat: a magyarok négyszer nyertek, hat döntetlen mellett kilencszer szenvedtek vereséget.

A finnek elleni idegenbeli találkozón már látszott a magyar nemzeti csapaton Marco Rossi szövetségi kapitány kézjegye, sokkal szervezettebben futballoztak a magyarok, mint Georges Leekens alatt bármikor. „Kicsit más szerepkörben játszottam. A kapitány azt kérte, hogy Sallai Rolanddal próbáljuk segíteni Szalai Ádámot. Most egy új elképzelés van, próbáljuk az automatizmusokat begyakorolni. Azon vagyunk, hogy minél előbb elsajátítsuk ezeket. Az a legfontosabb, hogy sikerélményeink legyenek” – nyilatkozta Stieber Zoltán még Tamperében a Nemzeti Sportnak.

A görögöknél kérdéses Kosztasz Mitroglu játéka. A keret legeredményesebb játékosa (60 válogatott meccsen 16 gól) az észtek ellen kisebb bokasérülést szenvedett, ezért lehet, hogy csak csereként áll be.

A ma esti találkozót a fehérorosz Alekszej Kulbakov vezeti. A szurkolóknak a BME Egyetemi Napok keretében lesz lehetőségük óriáskivetítőn követni az összecsapást. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?