Német Nagydíj - nemzetközi sajtóvisszhang

<p>A nemzetközi sajtó elsősorban az ausztrál Mark Webberről ír a Forma-1-es Német Nagydíj másnapján, miután a Red Bull versenyzője pályafutása első sikerét aratta vasárnap.</p>

Anglia:

The Sun:
"Webber az F1 supermanje. Az ausztrál 130. versenyén először győzött, alig nyolc hónappal szörnyű kerékpárbalesete után. Most titániumcsővel a lábában száguld."

The Mirror:
"Webber végre nyert, Jenson Button csak ötödik. Az ausztrál beírta magát az F1 történelemkönyvébe: még senkinek sem kellett ennyit várnia az első sikerre."

Daily Mail:
"Az újjáalakult ausztrál krikettcsapat nem tudta megverni Angliát, de az új felfogásban versenyző Webber első diadalával kifogta a szelet a címvárományos Button vitorlájából."

Daily Telegraph:
"Queanbeyan örülhet. Canberra elővárosa, amelyet egy volt fegyenc alapított a Molonglo folyó partján, ezen a hétvégén feliratkozott a sport világtérképére. Szülötte, Mark Webber móresre tanította az angolokat, megverte Buttont, állva hagyta Lewis Hamiltont, és 130. futamán először győzött."

The Guardian:
"Webber először első, egyben a harmadik ausztrál, aki F1-es nagydíjat nyert. Olyan legendás honfitársak mögé sorakozott fel, mint a háromszoros világbajnok Jack Brabham és az 1980-as vb-első Alan Jones, aki mostanáig utolsó ausztrálként látta meg a kockás zászlót 1981-ben, Las Vegasban."

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport:
"Szuper Webber! Mark és Vettel kettős sikerre vezette a Red Bullt, a Ferrari visszatért a dobogóra. Barrichello dühös a csapatára."

La Repubblica:
"Webber ismét izgalmassá tette a vb-t. Végre, Ferrari!"

Il Tempo:
"A fiatal Vettel egyre inkább megérzi a rá nehezedő nyomást. Felipe Massa viszont újra mosolyoghat."

Németország:

Abendzeitung:
"Ezektől a bikáktól retteg most a Forma-1."

Bild:
"Szegény Vettel, végül a másik bika győzött. +Már a rajtnál nagy sz...ban voltam+ - elemezte keményen és találóan a Német Nagydíjat. Döcögősre sikerült a rajt, Vettel a negyedikről a hatodik helyre csúszott vissza, aztán jöhetett a nagy felzárkózás."

Frankfurter Allgemeine Zeitung:
"Vettel elszalasztotta a hazai győzelmet, sajnos nem az ő Red Bullja nyert a Nürburgringen. A német hős második lett, de közelebb férkőzött a vb-éllovas Buttonhoz."

Frankfurter Rundschau:
"A down under legfelül. A legveszélyesebb pillanat a célvonal után következett: nyolc év után az első sikertől elcsuklott Webber hangja a csapatrádióban. De a hangszálak kitartottak, akárcsak előtte az autó."

Süddeutsche Zeitung:
"Tülekedés a bikaistállóban. A Buttont üldöző Vettel új vetélytársat kapott a Német Nagydíjon diadalmaskodó Webber személyében."

Svájc:
Berner Zeitung:
"Nem lehetett féken tartani a bikákat a Nürburgringen."
Blick:
"Yes! Webber tízszer kiabálta ezt a sisakmikrofonba. Az F1 történetének 102. futamgyőztese legszívesebben mind a 480 millió tévénézőt átölelte volna."

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?