Német–argentin futballháború

Fokváros |

<p>Nagy csaták és komoly ellentétek jellemezték korábban a labdarúgás két nagyhatalmának, Németországnak és Argentínának a világbajnoki meccseit, s a jelek arra utalnak, hogy a mai negyeddöntőjükön is hasonlóra lehet számítani.</p>

„Nincs bennük tisztelet. Ilyen a mentalitásuk, s nekünk ehhez kell alkalmazkodnunk” – mondta Bastian Schweinsteiger, a német válogatott egyik legjobbja, de a csapatkapitány, Philipp Lahm sem finomkodott, amikor az ellenfélről kérdezték az újságírók: „Nagyon temperamentumosak, és nem tudnak veszíteni.”
A fiatal német csapat tagjainak meglepően kemény szavai jól mutatják, hogy Joachim Löw együttesében senki nem felejtette el a négy évvel korábbi eseményeket, amikor szintén a negyeddöntőben találkozott a két gárda, s a büntetőrúgásokkal kiharcolt német győzelem verekedésbe torkollott. Az argentinoknak, úgy tűnik, kifejezetten jól jött a két német futballista kirohanása, legalábbis Diego Maradona szövetségi kapitány mindkettőjüknek – érezhetően élvezettel – odaszúrt egyet-egyet egy televíziós interjú során.
„Mi a baj, Schweinsteiger, csak nem vagy ideges? – tette fel a kérdést nevetve a média első számú kedvence, aki 1986-ban és 1990-ben is a németek ellen játszott világbajnoki döntő legnagyobb sztárja volt. – Ezek a fiúk azt hiszik, hogy most majd a pályán elégtételt vesznek a 2006-os botrányért. Őszintén szólva egyáltalán nem érdekel, mit mondanak, nem zavar.”
A csapatok összeállításánál Maradonának és Löwnek sincsenek igazán nagy problémái. Az eddig százszázalékos dél-amerikai együttesben kisebb riadalmat okozott ugyan, hogy Lionel Messi megfázás miatt nem edzhetett csütörtökön, de a csapatorvos gyorsan igyekezett leszögezni, hogy semmi komoly baja nincs a jelenleg a világ legjobb játékosának tartott támadónak.
A német együttesben minden bizonnyal szombaton sem játszhat Cacau, s ugyan Lukas Podolski és a vb-n remek formában futballozó Mesut Özil sem tréningezett csütörtökön, őket szinte biztosan nem kell majd nélkülöznie a csapatnak. (mti, sita, sz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?