NBA - Továbbjutott a Washington, nyert a Los Angeles és a Memphis

Chicago |

<p>A Washington 75-69-re győzött a Chicago Bulls vendégeként az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, így 4-1-es összesítéssel megnyerte a párharcot.</p>

A fővárosi alakulat azóta, hogy 1979-ben döntőt játszott, csupán harmadik alkalommal vette sikerrel a rájátszás első fordulóját: 1982-ben a New Jersey csapatát búcsúztatta, legutóbb pedig 2005-ben éppen a Chicago Bulls ellenében jutott tovább.A Los Angeles néhány órával azt követően fogadta a Golden State Warriors együttesét, hogy a Clippers-tulajdonosát, Donald Sterlinget, rasszista megnyilvánulása miatt örökre kitiltották az NBA-rendezvényekről, valamint a legsúlyosabb, 2,5 millió dolláros (558 millió forint) bírsággal sújtották. A kaliforniai gárda saját közönsége előtt végül simán legyőzte a Golden State Warriors csapatát, ezzel egyetlen sikerre van a továbbjutástól.Az Oklahoma City Thunder a kiesés szélére sodródott, miután hazai pályán hosszabbítás után kikapott a Memphis Grizzliestől. Ebben a párharcban sorozatban a negyedik találkozón volt hosszabbítás - csak az első mérkőzés dőlt el a rendes játékidőben -, erre pedig korábban még nem volt példa az NBA történetében.Russell Westbrook, a hazaiak egyik sztárja 30 ponttal, 10 lepattanóval és 13 gólpasszal tripla-duplát (három statisztikai mutatóban is kétszámjegyű eredmény) ért el, de mindezt kissé elhomályosítja, hogy 31 mezőnykísérletéből mindössze 10 talált utat a gyűrűbe. Hozzá hasonlóan Kevin Durant, az alapszakasz legértékesebb játékosának járó MVP-cím első számú várományosa is rossz napot fogott ki, 24 próbálkozásából ugyanis szintén csak tízszer talált a gyűrűbe. Derek Fisher, a hazaiak veterán irányítója 245. mérkőzésén lépett pályára a rájátszásban, ezzel pedig új NBA-rekordot állított fel.    Rájátszás, főcsoport negyeddöntők:Kelet: Chicago Bulls-Washington Wizards 69-75A párharcot 4-1-re nyerte a Washington.    Nyugat: Oklahoma City Thunder-Memphis Grizzlies 99-100 - hosszabbítás utánA párharc állása: 3-2 a Memphis javára. Los Angeles Clippers-Golden State Warriors 113-103A párharc állása: 3-2 a Los Angeles javára. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?