NB I: Változások előtt az Újpest

NB I

A lila-fehérek ott folytatták, ahol ősszel abbahagyták – könnyen lehet, hogy a labdarúgó NB I 18., egyben első tavaszi fordulója után minden megváltozik a IV. kerületben.

Az Újpest komoly lejtmenetbe kezdett az őszi idény utolsó fordulóiban, az utolsó hét meccsükön egyszer sem tudtak győzni, és hat pontra kerültek a kiesőzónától. Az MTK elleni tavaszi nyitányon pedig nem is annyira a vereség ténye vagy aránya (3:0), a nyolcmeccsesre nyúló rossz sorozat volt a fájó a lilák számára, hanem a lélektelen, teljesen kilátástalan játék. Az pedig még jobban megforgatta a tőrt szurkolóik szívében, hogy egy exújpesti, Nemanja Antonov adta mindhárom gólpasszt ellenük: három beívelés, három gól. Nem mintha ezt az említett drukkerek türelmesen kivárták volna: már az első gól után tüntettek, és Nebojsa Vignjevics vezetőedző távozását követelték.

Nem új keletű ez a dolog számomra, viszont sajnálom, hogy már az első gól után ez az üzenet érkezett a szurkolóktól. Valóban az én felelősségem, hiszen én állítom össze a kezdőcsapatot, de van, ami nem az én felelősségem, ugyanis van, aki nem akar bizonyos dolgokat megérteni. Ott állok az oldalvonalnál, nézem a játékot, tudom, hogy változtatni kellene, de nem tudok olyat varázsolni, amivel kimászhatnánk ebből. – nyilatkozta az érintett a sajtótájékoztatón, hozzátéve, a legkomolyabb probléma olyan kulcsjátékosok hiánya, mint Vincent Onovo, Tajti Mátyás vagy Kiss Tamás, miközben Matija Ljujics is csak a kispadon tudott ülni.

Péntek este azonban nem a Hungária körúton zárultak a főbb események, az újpesti klubháznál ugyanis dühös szurkolók fogadták a csapatbuszt. Utóbbiak még erőteljesebben követelték a szakember távozását, aki kilátásba is helyezte, hogy felajánlja a lemondását a klubvezetésnek – amely azonban szintén változhat. Az időnként fel-felerősödő, majd gyorsan elhaló, tulajdonosváltásról szállingózó hírek ezúttal alighanem igaznak bizonyulnak. A Nemzeti Sport információi szerint a következő napokban megköttethet az üzlet, és a belga Roderick Duchatelet 13 év után eladhatja a klubot a MOL-nak. A cégcsoport nemrég hagyta el a Fehérvárt, amelynek névadó főszponzora volt, így ez sem lenne akadálya a tranzakciónak.

Visszatérve a focipályára: elkerült a kiesőhelyről a ZTE, miután simán verte 3:1-re az említett székesfehérváriakat – utóbbiaknál Bartosz Grzelak vezetőedző megerősítette, az ismét megműtött Kalmár Zsolttal ebben az idényben már nem számolhatnak. A Fradi simán behúzta a kisvárdai bajnokit (1:3), míg a DVTK három napja kinevezett új edzője, Simon Miklós debreceni döntetlennel debütált. A Loki hálóőre, Megyeri Balázs hathatós közreműködésével, akinek két rossz kirúgása után született a miskolciak mindkét gólja…

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?