NB I: Megszakadt a Fehérvár nagy sorozata

NB I

Hat győztes bajnoki mérkőzés után szakadt meg a Fehérvár szériája. Feltámadt a Honvéd és a Kaposvár, Hornyák Zsolttal továbbra is remek formában a Puskás Akadémia. Ez történt az NB I hetedik fordulójában. 

A Fehérvár számított az Újpest elleni mérkőzés egyértelmű esélyesének, hiszen a Vidi eddig mind a hét bajnokiját megnyerte az idei szezonban, ráadásul a lilák legutóbb 2007 októberében tudtak Székesfehérváron nyerni. 

Dühös Nikolics

Meglepetésre azonban az újpestiek kezdtek jobban, igaz, Futács kapufájánál a hazaiak nagyon közel álltak a vezetéshez. A második félidő is kiegyenlített játékot hozott, úgy tűnt, hogy gólnélküli döntetlennel zárul a mérkőzés, a hajrában azonban Onovo és Feczesin is betalált, így az Újpest elvette a Vidi veretlenségét. 

Az elmúlt hetek gyenge teljesítménye után Nebojsa Vignjevicnek ezúttal volt oka dicsérnie a csapatát. „A játékosaim mindent elmondtak a pályán nyújtott teljesítményükkel. Nagyon okosan és türelmesen játszottunk, ez döntőnek bizonyult. Nyerni akartunk, ha csak a döntetlenért jöttünk volna, biztosan kikapunk. Megérdemeltük a győzelmet, és büszke vagyok rá, hogy ilyen csapatnak lehetek az edzője.ˮ

Marko Nikolics, a Fehérvár edzője viszont nem kímélte együttesét. „Megérdemeltük a vereséget, nem játszottunk jól. Azt is mondhatnám, hogy mérkőzést rendeztek Sóstón, de mi nem érkeztünk meg rá. Sok labdát elveszítettünk, keveset futottunk, ráadásul Huszti Szabolcsot is elveszítettük sérülés miatt ˮ– zárt a szerb szakember. 

Kispesti diadal

A két csapat tabellán elfoglalt helyezése alapján a Mezőkövesd tűnt esélyesebbnek a Honvéd ellen. A mérkőzés mégis a kispestiek forgatókönyve szerint alakult, még úgy is, hogy a sérüléséből felépülő Lanzafame ezúttal nem került be a kezdőbe. A vendégek ennek ellenére nyerni tudtak, ráadásul Ben-Hatira szépségdíjas gólt szerzett, miután három védőt elfektetve lőtt a hálóba. Ezzel a győzelemmel egyelőre nem téma az edzőváltás a Honvédnél.

A Kaposvár fontos sikere

A Honvédhoz hasonlóan az eddig szintén pocsékul szereplő Kaposvár is nyerni tudott. Az újonc a Diósgyőrt verte hazai pályán magabiztosan, jelezvén, hogy komolyan gondolja az NB I-et.
Úgy tűnik, az idei szezonban is hatalmas harc lesz a bennmaradásért, hiszen egyelőre öt csapat szinte azonos mutatóval áll a tabella alján.

Érdekes

A forduló játékosa: Gyurcsó Ádám (Puskás Akadémia)

A Hajduk Splittől Felcsútra igazoló válogatott játékos bebizonyította, hogy Hornyák Zsolt csapatának húzóembere lehet a szezonban. A szélső két gólt szerzett, amivel a PAFC mindhárom pontot elhozta Debrecenből. Gyurcsó másfél év alatt 10 gólt szerzett Splitben tétmérkőzéseken, augusztusban tért haza.

 

 

Érdekes

A forduló vesztese: Böde Dániel (Paks)

A paksi közönségkedvenc visszatérése után ugyan megszerezte első gólját, csapata azonban így is sima vereséget szenvedett az újonc Zalaegerszeg otthonában, ráadásul a támadót könyöklésért kiállította Erdős József. A Paks a tabella kilencedik helyén szerénykedik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?