Nagy verést kapott a DAC Zsolnán

dac

A DAC labdarúgócsapata súlyos, 5:1-es vereséget szenvedett Zsolnán, a Niké Liga 11. fordulójának mérkőzésén.

Adrián Guľa vezetőedző kezdőcsapatába visszatért Aleš Čermák, ő volt az egyetlen új arc a zólyombrézóiak elleni bajnokihoz képest a DAC-ban. A 3–4–3-as hadrendben felálló zsolnaiaknál nem hiányzott a kezdőből a dunaszerdahelyi nevelésű Bari Krisztián és a Luxemburg–Szlovákia Eb-selejtezőt eldöntő Dávid Ďuriš sem.

Tizenhárom percig egy említésre méltó megmozdulás sem történt a pályán, aztán egy hazai akciónál Kaša keze egy kapura tartó lövésnél találkozott a labdával. Kráľovič játékvezető haladéktalanul a tizenegyespontra mutatott és kiállította a cseh védőt. Jambor magabiztosan értékesítesítette a büntetőt, 1:0.

Bár a zsolnaiaknak ezt követően volt még egy ígéretes próbálkozásuk, a dunaszerdahelyiek nem adták fel a meccset, és megbüntették Belko kapus rossz kimozdulását: a túloldalon jó ütemben érkező Csingerről a hálóba pattant a labda, 1:1.

Villámgyorsan jöhetett volna a zsolnaiak válasza, de a ziccerben lévő Ďuriš centikkel lemaradt egy beadásról. A 30. percben Leitner már nem hibázott, egy rövid felszabadítást vágott kapásból a DAC kapujába – lövése ugyan középre tartott, de Popovics mentségére szóljon, hogy nem sokat látott a lövésből.

Guľa a kiállítás után nem cserélt, visszavonta Dimunt a védelembe, de a középpályáról egyértelműen hiányzott az ütközőember. A tréner csak a gól után döntött a csere mellett, Brunetti érkezett Čermák helyére.

A zsolnaiak Ďuriš kapufájával jelezték, hogy nagyon szeretnék meglőni harmadik góljukat is, de a DAC-nak először még szerencséje volt. A 39. percben egy gyönyörű bal oldali akció végén már eredményes volt a szlovák válogatott szélső – 3:1.

A szünetben Guľa Hercet és Mendezt is pályára küldte Ramadan és Pinto helyére. A dunaszerdahelyiek megnyomták a második félidő elejét, mezőnyfölényt dolgoztak ki, Brunetti egy szép lövéssel tornáztatta meg Belkót, az 58. percben pedig Trusa lövése suhant el a zsolnai kapu előtt.

A sosonok a 62. percben váratlanul büntettek, Ďuriš lövését még kiütötte Popovics, de a kipattanót Rusnák már a hálóba vágta – 4:1.

„Hol a csapatunk?” és „Auf wiedersehen” – visszhangzott a DAC-szurkolóktól a stadion, majd Ďuriš senkitől sem zavartatva meglőtte csapata ötödik gólját is. A mérkőzés eldőlt, a hátralevő időben a hazaiak könnyedén adogattak és kidolgoztak további ígéretes, góllal kecsegtető helyzeteket is. A vendégszektor pedig gyakorlatilag kiürült, a szurkolók 90 százaléka idő előtt elhagyta a stadiont...

A vereséggel a DAC az alsóházba csúszott.

Galéria
Jegyzőkönyv

Žilina–DAC 5:1 (3:1)

Gólszerzők: Jambor (15., 11-esből), Leitner (29.), Ďuriš (41., 73.), Rusnák (62.), ill. Csinger (20.)

Játékvezető: Kráľovič, 2562 néző

Sárga lap: Leitner, Javorček, ill. Trusa, Herc

Piros lap: Kaša (13., DAC)

ŽILINA: Belko–Leitner, Minárik, Ndjeungoue–Rusnák (63. Sauer), Adang (63. Javorček), Gidi (81. Kopas), Bari–Ďuriš, Bile (74. Iľko), Jambor (81. Essomba)

DAC: Popovics–Pinto (46. Mendez), Kaša, Csinger, Andzouana–Dimun, Káčer–Trusa (81. Veselovský), Čermák (34. Brunetti), Ramadan (46. Herc)–Gouré (67. Niarkhosz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?