Sport

Nagy változások a bajnok dunaszerdahelyieknél

Dunaszerdahely | Korábbi kulcsjátékosai közül csak Simona Vereská maradt hírmondónak a négyszeres bajnok dunaszerdahelyi SST Euromilkben. A női asztalitenisz extraliga első két fordulójában két győzelemmel és egy vereséggel nyitott a visszatérő Fekete Angélával és Handl Eleonórával kiálló csallóközi csapat.
J. Mészáros Károly

2018. november 9. 12:07

Már javában zajlanak a női extraliga küzdelmei (Shutterstock-felvétel)

„Nagy változások történtek nálunk a holt idényben. Korábbi erősségeink ideiglenesen kiestek sorainkból – újságolta Šandal Péter klubelnök, aki tavasszal először vezette bajnoki címig védenceit. – Az aranyérmes alakulatból Andrea Daubnerová Belgiumba ment, ebben az évadban már nem tér vissza, édesanyját, Martát gerincbántalmai korlátozzák a játékban, Viera Majerčíková anyaságin van, Evgenia Malá is szült. Ebben a helyzetben visszahívtam a csapatba a korábbi évtized két húzóemberét, Fekete Angélát és Handl Eleonórát, akik a bajnokság első mérkőzésein érvényesítették is tapasztalatukat.”

Nagytapolcsányban 6:1-re nyertek a csallóköziek, utána hazai asztalokon ugyanilyen arányban kikaptak az újonnan alakult pozsonyi asztalitenisz-központ fiataljaitól, majd 7:0-ra lelépték a Trnávkát. „Napi négy órát edzenek a norvég-kínai származású játékost is felvonultató fővárosiak, akik a bajnokság komoly esélyeseivé léptek elő. Eddig szintén veretlenek a nagyszombatiak, akik szintén fenik a fogukat a bajnoki címre – szólt az erőviszonyokról a címvédő első embere. – Nekünk az a célunk, hogy az extraliga első felében a legjobb négy között maradjunk, és aztán a folytatásban a visszatérő Majerčíkovával és Malával, akik jelezték, hogy számíthatunk rájuk, lesz esélyünk beleszólni a bajnoki cím sorsába is.”

Jelenleg harmadik helyen állnak az extraligában

NŐI EXTRALIGA, 1. forduló: ŠKST Topoľčany–SST Euromilk Dunajská Streda 1:6, dunaszerdahelyi pontok: Simona Vereská 2,5, Fekete Angéla 2, Handl Eleonóra 1,5.

2. forduló: SST Euromilk Dunajská Streda–Stolnotenisové centrum Bratislava 1:6, dunaszerdahelyi pont: Simona Vereská 1, SST Euromilk Dunajská Streda–TJ Trnávka 7:0, dunaszerdahelyi pontok: Simona Vereská 2,5, Fekete Angéla 2,5, Handl Eleonóra 2.

Az állás: 1. Stolnotenisové centrum Bratislava 9, 3. Dunajská Streda 7, ...8. Trnávka 3.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nagyon kérdéses a Híd és az MKP mandátuma is.

Komáromban is alacsony a részvétel, inkább az idősebbek mentek szavazni

Hoki-vb: döntősök a kanadaiak, lelépték a cseheket

Integráció nem, folklór igen

Egy amerikai nő mindenáron szavazni akart Pozsonyban

Öt sárgamellényes a választás megszüntetését követelte Pozsonyban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?