Mourinho: Messi és Ronaldo más bolygóról való

Barcelona |

<p>A vasárnap esti Barcelona-Real Madrid spanyol labdarúgóbajnoki csúcsrangadón egyformán két-két gólt szerzett Lionel Messi és Cristiano Ronaldo más bolygóról való Jose Mourinho, a fővárosiak vezetőedzője szerint.</p>

 

A katalánok otthonában, a Camp Nou Stadionban 95 ezer néző előtt rendezett, 2-2-re végződött El Clásicót követően a portugál tréner elmondta: majdhogynem tilos kettejük közül bármelyiket is kiválasztani, melyikük a világ legjobbja.     Kollégája, Tito Vilanova szerint mindkét szupersztár mindent megtett azért, hogy gólt szerezzen, és csapatát győzelemre vezesse, ennek eredménye lett a döntetlen. Hozzátette: Messi még mindig fiatal, senki sem tudja, hol vannak a korlátai, milyen szintet érhet el, de látva edzésmunkáját, győzni akarását, tart attól, hogy még egy ilyen játékost nem lehet majd látni a futballpályákon.    A gólgyártást Ronaldo kezdte a 23. percben, Messi nyolc perc múlva válaszolt, majd az argentin futballzseni mesteri szabadrúgásból is betalált a 61. percben, riválisa öt perccel később aztán egyenlített.    Xavi Hernandez, a katalánok középpályása úgy vélekedett, elszalasztottak egy lehetőséget, hogy 11 pontra szakítsák le ősi riválisukat, de - tette hozzá - a Real jó erőkből áll, és remekül használta ki a hazaiak labdavesztéseit.     "Ezzel együtt az utolsó negyedóra alapján rászolgáltunk volna a győzelemre" - mondta Xavi.    A hazaiak védelme foghíjas volt, Carles Puyol könyök-, Gerard Piquet lábsérülés miatt hiányzott, ráadásul a 27. percben egy harmadik alapember, a jobbhátvéd Dani Alves is kidőlt a sorból.    A Real Madrid a meccs után jelentette be, hogy Ronaldo bal válla a második félidőben megsérült, és csak az orvosi vizsgálatok után derül ki, hogy a portugál válogatottban pénteken az oroszok, négy nappal később pedig az észak-írek elleni világbajnoki selejtezőn pályára léphet-e.    Ez volt a 222. El Clásico, a győzelmeket tekintve 88-87-re vezet a Real, 47-szer született döntetlen.    A döntetlennel a Barcelona nem tudott klubrekordot felállítani, ehhez megszakítás nélküli hetedik szezonbeli győzelmét is meg kellett volna szereznie az El Clásicón. Ráadásul a vasárnap késő esti meccsen az Atlético Madrid nyert a Málaga ellen, így a fővárosiak pontszámban beérték a katalánokat. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?