Minden helyzetből képes dobni

Bős |

<p>&bdquo;Harcos, a legvégső pillanatokig küzd a szőnyegen. Állóképessége is szembetűnő, szinte minden helyzetből képes dobni&rdquo; &ndash; mutatja be védencét Meton Krisztián, a Bősi Birkózó- és Sportklub elnöke.</p>

Kovács Attila a minap az országos bajnokságon hívta fel magára a figyelmet, hiszen a felnőttek mezőnyében kétszer is dobogóra állhatott. Versenyzői képességeiből most nem kellett sokat megmutatnia, mert kötöttfogásban csak egyetlen ellenfele akadt az 55 kilósok között. „Egyáltalán nem kellett megerőltetnem magamat, mindkét menetben 6:0-ra nyertem. Kipörgettem, eldobtam, gyenge volt” – mondja első felnőtt bajnoki címe kapcsán a húszéves junior, akinek a jövőben már a legerősebbek között kell helytállnia.

Mióta Fernyák István egykori olimpikon szabadfogást is gyakoroltat a bősi klubban, ezzel a fogásnemmel is bátrabban próbálkoznak a helyi birkózók. „Kiskoromtól a kötöttfogáshoz szoktam, de azóta, hogy mást is edzünk, közelebb került hozzám a szabadfogás – árulja el újabb feltörési lehetőségéről. – Gondoltam, ha ott vagyok a trencséni bajnokságon, akkor elindulok a másik fogásnemben is. Kikaptam ugyan a döntőben, mert nem tudtam védeni a lábra támadásokat, de az ezüstéremnek is örülök.”Kovács Attila hétéves kora óta birkózik, neve szinte rendre megjelent a különböző versenyek dobogósai között. Még az előző bősi klubban kezdett. „Leigazoltam, de egyszer már abbahagyta. Másfél évet kihagyott” – hozza elő Meton Krisztián, amihez védence hozzáteszi: „Három éve tértem vissza. Nem bírtam ki a birkózás nélkül. Kiskoromtól megszoktam a szőnyegcsatákat, ezért hiányzott. Akárcsak a haverok, az edzések. Nekem az egész edzés tetszik, bármelyik edzőnkkel (a bősi triumvirátusba még Mezej József tartozik – a szerző megj.) zajlik, mert tudom, hogy magamnak dolgozom, s a szőnyegen is egyedül kell megmutatnom, mire vagyok képes.” Attila 2009-ben rajtolt már a zrenjanini kadett Európa-bajnokságon is, de kikapott török ellenfelétől, és búcsúzott a versenytől. Most azért dolgozik, hogy fokozatosan a felnőttek között is megállja a helyét, s minél többször dobogós lehessen a világversenyeken.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?