Megváltás volt Hološko gólja

<p>Győzelemmel kezdte a 2012-es labdarúgó Eb selejtezősorozatát a szlovák válogatott, amely a B csoportban katasztrofális első félidő után Hološko hosszabbításban szerzett góljával 1:0-ra legyőzte Macedóniát.</p>

Vladimír Weiss együttese nem sokat mutatott az első félidőben: a szlovákok körülményesek, lassúak és pontatlanok voltak. Az első kapura tartó lövést a macedónok jegyezték: a 17. percben Trickovski próbálkozott. Hazai részről Stoch és Hamšík volt aktív, de legfeljebb beívelésekig jutottak. A 42. percben Stoch eresztett meg egy távoli lövést (nagyon fölé) – ez volt a vb-nyolcaddöntős szlovák válogatott első lövési kísérlete a meccsen... A szemfájdító játékot a közönség meglepően jól viselte, füttyszó helyett inkább biztató taps hallatszott.

Csakhogy a második félidő sem hozott változást – pedig a kis Weiss akciója a 46. percben némi reményt jelentett, de gól ebből sem lett. A gyámoltalan szlovákokat látva felbátorodtak a macedónok is, a 63. percben Popov egy sistergő bombával majdnem meglepte Muchát. Az ellentámadásból gólt szerezhettek volna a hazaiak, de Stoch jó beadásáról ketten is lemaradtak. Az utolsó húsz percben végre rákapcsoltak a csapatok – előbb a macedónok legnagyobb sztárja, Pandev került helyzetbe, majd Stoch beadásai okoztak zavart a vendégek védelmében. Az eddigi unalmas passzolgatás helyett most hol az egyik, hol a másik kapu forgott veszélyben – Škrtel hibája után több macedón játékos is gólt szerezhetett volna, de egyikük sem találta el jól a labdát. A 77. percben Hamšík egy szöglet után két lépésről a kapu mellé lőtt, hét perc múlva Jendrišek 12 méterről az égbe bombázott. A 85. percben elszabadultak az indulatok a pályán, amikor a macedón hátvéd, Vance Sikov időhúzásért megkapta második sárga lapját – jó három percbe telt, amíg sikerült letessékelni a játéktérről, közben sárgát kapott a vehemensen tiltakozó Pandev is, Mirsad Jonuz szövetségi kapitányt pedig elküldték a kispadról.

A szlovákok mindent beleadtak az utolsó percekben, s már a rendes játékidő letelte után igyekezetüket siker koronázta – Jendrišek és Hamšík összjátéka után végül Hološko lőtt a hálóba – 1:0!

Vladimír Weiss csapata így teljesítette az elsődleges célkitűzést, és győzelemmel kezdte a selejtezősorozatot – a gyenge játékot pedig akár már kedden Moszkvában felejtetheti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?