Megtáltosodtak a kisudvarnokiak

kisudv
Kisudvarnok |

Ősszel csupán egy győzelmet szereztek, a végeken tanyáztak, az újrakezdés után viszont nekibuzdultak, három mérkőzésen hét pontot gyűjtöttek be a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában játszó kisudvarnokiak. 

Legutóbb vasárnap, a pontvadászat 13. fordulójában 2:1 arányban fektették két vállra a csallóközi régiórangadón a légieket. A kisudvarnokiak 12 ponttal a tabella 13. lépcsőfokáról várják a koronavírus-járvány miatt kurtára sikeredett idény befejezését. „Csupán két héttel a május végi újrakezdés előtt kezdtük el a közös edzéseket. Javunkra vált, hogy a szövetség döntése értelmében idén nem kell a kieséstől tartani. Felszabadultan focizunk, csupán a játékra, a teljesítményre összpontosítunk. Az átigazolási időszak legvégén erősítettünk, négy játékossal bővült a keretünk. Ez a tény a csapaton belüli versenyhelyzetet is javította. Nevezetesen Nagy Dávid, Nagy György, Méhes Gergely és Ollári Gergely érkezésével játékerőnk is nagyot javult. Vasárnap éppen Ollári és Nagy György iratkozott fel a gólszerzők közé. Előtte Egyházkarcsán Méhes Gergely volt eredményes, a sopornyaiak elleni győztes csatában pedig Nagy Gyuri lőtte negyedik találatunkat” – fogalmazott Ravasz Tibor, a kisudvarnokiak rutinos játékosedzője, aki a minisorozat elején, a 11. fordulóban duplával járult hozzá a 4:3-as diadalhoz. 

A zöld gyepen ugyan veretlenek, de a játéktéren kívül egy találkozót, a 10. fordulóból a járvány miatt tavaly ősszel elhalasztott párharcot, melyet az elmúlt hét közepén Kismácsédon kellett volna pótolniuk, elbuktak a kisudvarnokiak. „Hétköznap bajnoki meccset játszani az amatőr fociban nehezen kivitelezhető. A labdarúgók elsősorban a megélhetésükre fókuszálnak, a foci csupán kedvtelés. Munkahelyi elfoglaltságunk miatt nem tudtunk volna tizenegy játékossal kiállni. Annak viszont nem láttuk értelmét, hogy foghíjas alakulattal lépjünk pályára, megcsúfoljuk a focit. Ezért nem utaztunk el Kismácsédra. Természetesen a mérkőzést ezzel elvesztettük, de a szövetségi tisztségviselők döntése alapján a kontumációs vereséget a jelenlegi bonyolult helyzetre való tekintettel nem hatványozza az ilyenkor szokásos pénzbírság” – ecsetelte a napjainkban hétvégeken is tapasztalt jelenséget a tréner. Elmondta, az önbizalmat növelő sikerszériát szeretnék vasárnap Nádszegen is folytatni, ami azonban nem lesz egyszerű feladat. „Következő ellenfelünk bajnoki címre tör, ami nagyban megnehezíti a helyzetünket. Célunk a tisztes helytállás. A jókaiak elleni hazai idényzárón mindenképpen győzelemmel szeretnénk kedveskedni szurkolóinknak” – jelölte meg a csallóközi kollektíva rövid távú célkitűzését Ravasz Tibor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?